Neobičan, ali itekako unosan hobi: Boža Zaječarac gaji najljuće papričice na svetu (VIDEO)

Boban kaže da je gajenje ovih ljutih parika u svetu veoma unosan biznis, jer dostižu veoma veliku cenu. Naime one se koriste u proizvodnji ljutih sosova koji se najviše koriste u Americi i nekim azijskim zemljama.

  • 2

Zaječarac Boban Filipović u odnosu na ostale sugrađane ima jedan veoma neobično ljut hobi. Naime on čak u svom porodičnom dvorištu na Belom bregu uzgaja čak 50 vrsta čili papričica, od kojih pravi ukusne ljute sosove, za sebe i svoje prijatelje.

Uzgojene papričice "Zmajev dah", toliko su ljute da mogu da ubiju čoveka! (VIDEO)

Jeste li znali da LJUTA PAPRIČICA može da zaustavi INFARKT? Saznajte kako

Otkada je počeo da ih gaji pre četiri godine, Boban svako jutro obilazi, zaliva biljke i uživa u svakoj novoj vrsti.

- Učio se, čitao po internetu, ali nikad se nisam bavio poljoprivredom, nisam gledao u zemlju, uopšte me nije intersovalo, ali od jednom, čak ni ne jedem nešto ljuto, kaže za Zamediu Boban.

Printskrin: Youtube/Zamediatelevizija

On dodaje da je gajio najljuću pariku, koja je 4-5 puta ljuća nego što ljudski receptori mogu da osete.

- Najljuća paprika je Karolina Riper po Ginisovoj knjizi rekorda koju sam gajio prošle godine čija ljutina prelazi 2 miliona skovila. Ja lično nisam zadovoljan tom paprikom.  Najzanimljivije su mi Trinidad parike, neke meskisčke itd. Triniad su izuzetno ljute i stabilne su sorte kaže Boban.

Printskrin: Youtube/Zamediatelevizija

Boban kaže da tokom zime sadi semenke i proizvodi rasad u stanu, a na proleće sadi u kante na kojima ispisuje njihove nazive.

On takođe dodaje i da je to u svetu veliki biznis.

- Ove paprike dostižu veliku cenu, jer se od njih prave razni sosovi. Mi Srbi nemamo naviku, odnosno ovaj region da jedu tako ljute sosove kao Amerikanci i neke Azijske zemlje kaže on.

Daljinac

( Telegraf/Zamedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac

    13. septembar 2017 | 12:05

    Prošle godine sam u plasteniku imao običnu ljutu i habanero (to je otrov smrdi kolko je ljuta) Ove godine obične ljute koju su se prepelcovale od habanero otrov

  • Ćorloilo Ćorlo Pk

    13. septembar 2017 | 12:31

    Ako nekoliko ovih papričica iseckate i ubacite u flašu sa rakijom, posle izvesnog vremena imaćete "odlicnu ljutu rakiju" za ponudu onome sa kim imate šalu! ;-) ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA