≫ 

SAZNAJEMO: Porodice iz Kragujevca i Subotice pokušavaju da spasu živu glavu sa ostrva, na kojem je u toku rat!

Srbi su prešli na francuski deo i trenutno pokušavaju pomorskim putem da odu na druga ostrva

  • 1

Na ostrvu Sveti Martin na Karipskim ostrvimana kojem tinja građanski rat između holandske i francuske strane, nakon uragana koji je uništio ovo ostrvo i ostavio ljude u zarobljeništvu bez hrane i vode, trenutno se nalazi desetak naših državljana odnosno dve porodice iz Srbije.

Srbi na Svetom Martinu proživljavaju pakao: Na ulicama je GRAĐANSKI RAT, više od 100 ljudi je ubijeno, a zarobljene su 2 naše bebe!

Avionom poslata pomoć za Srbe na Svetom Martinu: Svi se mole da se uragan danas smiri

Vlasnik najpoznatijeg bara na Svetom Martinu snimio sopstvenu propast: Ono što je sticao celog života, nestalo je u sekundi (VIDEO)

Kako Telegraf.rs saznaje u Ministarstvu spoljnih poslova, oni su prešli na francuski deo i trenutno pokušavaju pomorskim putem da odu na druga ostrva.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Ivica Tončev kaže za naš list da su na Svetom Martinu dve porodice - jedna iz Kragujevca, i druga iz Subotice.

- Sezona na ostrvu je prošla, tako da su tamo dve naše porodice. U sezoni ih bude oko 200. U našoj evidenciji nemamo podatke da tamo ima naših građana koji žive. Uglavnom, našim državljanima pomažemo preko naše ambasade u Holandiji - kaže Tončev.

Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, amabasada je pozvala naše građane koji trebaju pomoć da popune formulare, kako bi im pomogli da se izvuku preko francuskog dela.

- Radi se na tome da se oni evakuišu - rekao je Tončev.

Foto: Tanjug/AP

Uragan Irma opustošio je sva ostrva širom Kariba. Francusko ostrvo Sveti Martin je skoro uništeno.

Daljinac

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA