Zbog ubistva Nemanje Stojanovića: Advokati Srbije u petak u znak protesta obustavljaju rad

Zbog ubistva mladog advokatskog pripravnika Nemanje Stojanovića, Advokatska komora Srbije održala hitnu sednicu i uputila preporuku svim advokatskim komorama da se započne organizovanje jednodnevnog protesta

  • 9

Advokatska komora Srbije pozvala je danas sve advokate na jednodnevni protest - obustavom rada u petak 15. septembra, na dan sahrane advokatskog pripravnika Nemanje Stojanovića (25) koji je prošle noći ubijen u Jagodini ispred svoje kuće.

Ovo je Nemanja, advokat koji je ubijen u Jagodini dok je ulazio u svoju zgradu (FOTO)

Ubijen poznati advokat na ulazu u zgradu: Stravično ubistvo u Jagodini (FOTO)

U saopštenju AKS se precizira da je Upravni odbor AKS danas je održao hitnu sednicu i uputio preporuku svim advokatskim komorama u svom sastavu za organizovanjem jednodnevnog protesta.

Advokatura Srbije organizovanjem protesta sa obustavom rada želi da ukaže da su napadi na advokate, njihovo teško povređivanje i lišavanje života nedopustivi, kao i da posebno osuđuje to što veliki deo ovih zločina nije razjašnjen niti su učinioci kažnjeni, navodi se u saopštenju.

AKS je podsetila da napad na advokate predstavlja krivično delo ometanja pravde, kao i da učestalost tih napada zahteva hitnu reakciju.

Zbog toga advokati Srbije zahtevaju od nadležnih državnih organa hitno otkrivanje počinilaca svih napada na advokate, motive tih napada i privođenje pravdi njihovih učinilaca.

Stojanović je ubijen sinoć oko 3 sata ispred svoje zgrade u Ulici Brace Dirak u Jagodini.

Mediji su preneli nezvanične informacije da ga je ubica sačekao skriven ispred ulaza u zgradu i pošto je naišao ispalio tri hica na njega.

Ubijeni mladić je sin poznatog advokata Mikija Stojanovića iz Jagodine.

Kada advokati obustave rad, suđenja, saslušanja i drugi postupci ne mogu da se održavaju.

Daljinac

(Telegraf/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jela

    14. septembar 2017 | 16:26

    Nedopustivo je da advokati kvazimode se bave advokaturom. Kad izbacite diletante iz svojih redova, imacete manje problema s obicajnim pravom i ogorcenim klijentima. Ovaj decak je stradao a da nije imao vremena ni da se ogresi o profesiju. Jako je mali broj koji su nastavili ovu profesiju cestito i casno.. Uglavnom je pretvorena u trgovinu tudjim pravima i setanjem aktovke do Suda. Nekad je ovo zanimanje bilo za uvazavanje, danas za uzasavanje.. Detw glavom platilo necije bahanalije.. Laka mu crna zemlja.

  • Srdjan

    14. septembar 2017 | 12:02

    A ubistva policajaca, doktora, ucitelja i drugih jesu manje bitna? Tada advokati ne strajkuju

  • Šipak

    14. septembar 2017 | 16:10

    Zašto protestujete? Pa ubica tog mladića je na slobodi, upravo zahvaljujući vama. Pa vi vidite da izvučete još nekog zlotvora iz zatvora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA