≫ 

Masovno uzimaju bolovanje zbog pečenja paprike: Nišlijama se više isplati da spremaju zimnicu, nego da rade?!

Radnicima s najnižom stručnom spremom isplati se da budu na bolovanju jer za to vreme završavaju svoje privatne poslove, a plata ne može da im bude umanjena jer primaju minimalac

  • 23

Rukovodstvo Kliničkog centra u Nišu i ove jeseni bori se se sa manjkom higijeničara i servirki zbog njihovog odlaska na bolovanje.

CENOVNIK: Da li su jeftiniji domaći ajvar, turšija, ljutenica i kuvani paradajz ili da to kupite u radnji!

U vreme sezonskih poslova poput pripreme zimnice ili u jeku poljoprivrednih radova, oko 10 odsto zaposlenih s najnižom stručnom spremom je na bolovanju.

- Pokušali smo sve kako bi stali na put odlascima na bolovanje iz neopravdanih razloga. Kažnjavali smo, uveli vanredni nadzor i kontrole bolovanja - rekao je direktor te ustanove Zoran Radovanović.

On je istakao da nešto više od 300 zaposlenih obavlja poslove higijeničara i servirki. Prema njegovim rečima, radnicima s najnižom stručnom spremom isplati se da budu na bolovanju jer za to vreme završavaju svoje privatne poslove, a plata ne može da im bude umanjena jer primaju minimalac.

Radovanović je rekao da odlasci na bolovanje zbog pečenja paprike ili rada na njivi "nisu fer" prema kolegama, ali predstavljaju i veliku muku za rukovodstvo KC Niš.

Foto: Telegraf

- Prema zakonu, do 30 dana bolovanja nemamo pravo da tražimo zamenu, a ima slučajeva da se neko vrati na posao posle 29 dana, radi dva dana i opet ode na bolovanje - kazao je Radovanović.

On je podsetio da u niškom Kliničkom centru radi 1.500 medicinskih sestara i 700 lekara, dok je više od 700 lica zaposleno u tehničko-ekonomskom i pravnom sektoru, čiji deo su i higijeničari i servirke.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oko okano

    14. septembar 2017 | 12:09

    Svi kukaju kad nerade drzava ovo, drzava ono, a kad treba da rade jedva cekaju da uzmu bolovanje. Strasan smo i pogan narod do zla Boga!

  • Vlada

    14. septembar 2017 | 12:15

    Normalno da spremaju zimnicu treba da prezive na minimalcu jer u Beograd za taj posao imaju duplo vecu platu

  • Dejan

    14. septembar 2017 | 13:29

    Necuveno, ispada da svi koji su na bolovanju prave zimnicu.Optuzbe bez osnova izgleda da je ovo reklamni tekst.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA