Vučić u Loznici: Nadam se skorom rešenju za most Bratunac-Ljubovija

Problem je u tome što nije rešeno kome će pripasti zemljište, da li RS ili BiH. Nama je svejedno i samo hoćemo da imamo prelaz za trgovinu, koji može da radi, rekao je Vučić

  • 55

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas nadu da će uskoro u BiH biti rešen problem u vezi mosta Bratunac-Ljubovija, koji treba da skrati put teretnom saobraćaju, ali to trenutno nije moguće, jer još nije ustanovljen carinski prelaz.

Otvoren autoput Pirot - Dimitrovgrad: Pogledajte prve fotke sa neba nove petlje Koridora 10

Vučić i Dodik: Timovi počinju da rade na Deklaraciji

- Problem je u tome što nije rešeno kome će pripasti zemljište, da li RS ili BiH. Nama je svejedno i samo hoćemo da imamo prelaz za trgovinu, koji može da radi - rekao je Vučić u Loznici.

On je, na pitanje novinara, kada bi mogao taj most biti završen, kazao da ni nedavno u razgovorima u Sarajevu sa sagovornicima o tom problemu nije bilo odgovora.

- Ne treba da ispadne da smo napravili prazan most. Dobili smo obećanje bosanskih vlasti da će problem biti rešen. Mi smo svoje završili i najveći deo smo mi platili - objasnio je Vučić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ukazao je da sada iz Bajine Bašte mora da se ide 430 kilometara okolo da bi došli do Skelana, a to je inače na svega 50 metara.

- Ako otvorimo most Bratunac-Ljubovija značajno skraćujemo put i otvoricemo šansu voćarima i mlekarima ovog kraja - dodao je on.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    17. septembar 2017 | 22:23

    Dok god nam je ova vlast Srbija ima da napreduje...Mnogo toga su dobrog uradila...Eto isfinansirali suveci deo mosta Bratunac-Ljubovija kako bi se značajno skratio put i kako bi se otvorila šansa voćarima i mlekarima ovog kraja za laksu prodaju i saradnju.

  • Sneža

    17. septembar 2017 | 19:20

    Dopada mi se što Vučić otvoreno govori o svemu, me krije ništa, nadam se samo da će i bosanske vlasti uraditi svoj deo, zbog koristi građana pre svega.

  • Una

    17. septembar 2017 | 21:23

    Problemi se rešavaju mirnim putem pa razloga za brigu nema!Biće sve rešeno u korist naroda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA