Apokaliptični prizori iz Banata: Olujni vetar besneo Zrenjaninom, ostavio pustoš za sobom na ulicama (FOTO)

"Polomljeno stablo je blokiralo ulicu Ive Vojnovića , deo polomljene grane je na krovu, a nakon nevremena su se mogli videti prevrnuti kontejneri za smeće i polomljeno granje u naselju"

  • 3

Nevreme praćeno olujnim vetrom, kišom i grmljavinom zadesilo je danas područje Srednjeg i Severnog Banata. Dok je olujni vetar besneo u Zrenjaninu i okolini gde je u pojedinim delovima grada napravio pravu pustoš na ulicama, u okolini Kikinde bila je slična situacija.

Oluja tutnji Srbijom kao da je u Arizoni: Lete kontejneri, pada drveće, kao da je "dan posle sutra" na ulazu u Beograd (VIDEO)

Naš čitalac iz Zrenjanina, Petar Popov zabeležio je posledice olujnog nevremena u naselju 4. juli:

- Polomljeno stablo je blokiralo ulicu Ive Vojnovića, deo polomljene grane je na krovu, a nakon nevremena su se mogli videti prevrnuti kontejneri za smeće i polomljeno granje u naselju.

Zrenjaninci kažu, da su kratkotrajne oluje sve učestalije u letnjim mesecima, ali da je današnja bila najintezivnija sa udarima vetra i preko 100 km/h.

Motociklista iz Zrenjanina koji se našao na ulici u naselju Zeleno polje, zadobio je povrede glave i grudnog koša kada je na njega tokom oluje palo drvo. Nesretni čovek hitno je prebačen u Urgentni centar, preneli su lokalni mediji RTV Santos iz Zrenjanina.

Foto: Telegraf

Slična slika nešto oko 14 časova mogla se videti u okolini Kikinde, tamni oblaci preplavili su oranice, a tmurna slika zadržala se nekih 20 minuta. Olujni vetar, a potom kratkotrajna kiša nosili su sve pred sobom, pa su polomljene grane letele po naseljima i ulicama, na svu sreću povređenih nije bilo.

Foto: Telegraf
Foto: Petar Popov
Foto: Petar Popov
Foto: Telegraf

Daljinac

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta ce vam moje ime

    18. septembar 2017 | 07:47

    Sve su to znaci zadnjih dana ovog sistema dakle svi treba da se pomire sa bogom j Jehovom to jest da zive po njegovim merilima.

  • Zeljko

    18. septembar 2017 | 12:41

    Ja sam iz Zrenjanina i posle oluje sam obisao grad vetar je crepove sa kuca cupao drvece pravo zloooo

  • Igor

    12. mart 2018 | 18:35

    Ja sam krenuo kolima iz Kikinde za Coku preko Mokrina! Na pola puta prema Mokrinu je led tukao ,srecom izvukao sam se iz tog talasa posle minut! Dalje posle Mokrina do Crne bare ,se sastavilo nebo sa zemljom! Tukli su gromovi i munhe( verujrte mi da mi nije bilo sve jedno i ako znam da u kola nemoze da udari grom! Srecom se zavrsilo sve u najboljem redu stigo ziv i zdrav!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA