Grk koji nije hteo da bombarduje Srbe, pa je zato ležao u zatvoru: U pitanju je jedno večno, pravo prijateljstvo (FOTO) (VIDEO)

Sudilo mu se pred nekoliko sudova, uključujući i Evropski sud za ljudska prava. Ali uzalud. Svi su se složili da je kriv

  • 30

- Ovo je moja priča u Grčkoj! - rekao nam je trenutno najpopularniji Grk u Srbiji Marinos Ritsoudis i prosledio tri video-priloga na grčkom, u kojima su dešavanja iz daleke 1999. godine! Ta tri snimka su veoma popularna u celoj Grčkoj, a u njima je opisan čestit potez ovog kapetana ratnog broda "Temistoklis" i potporučnika ratne mornarice, koji je odbio naređenje da silovito, bombama, krene na bratsku, pravoslavnu zemlju i njen narod - na Srbiju!

Upamtite ime ovog grčkog kapetana, koji je odbio da bombarduje Srbiju, pa zbog toga ležao u zatvoru: Sad je KONAČNO doživeo pravdu! (VIDEO)

On za Telegraf kratko, jednostavno i efektno pojašnjava svoju vezu sa braćom Srbima.

- U pitanju je jedno večno, pravo prijateljstvo - poručuje nam čovek koji se zbog svoje naklonosti prema nama odrekao vojne karijere, te trenutno radi kao kapetan na jahtama u luci Pirej.

Kaže da je zbog ignorisanja direktog naređenja ležao tri dana u vojnom zatvoru, kao i da mu se sudilo pred nekoliko sudova, uključujući i Evropski sud za ljudska prava. Ali uzalud.

Svi su se složili da je kriv.

Međutim, ovaj hrabri Grk ne žali za odlukom koja mu je promenila život.

- Bio je to fantastičan osećaj i idalje sam ponosan na sebe i svoju neposlušnost, kao i podršku koju sam tada dobio od običnih ljudi u Grčkoj - objasnio je Marinos Ritsoudis 18 godina kasnije.

Kako je dodao, on i dalje ne želi nikakve posebne zasluge za taj čin!

Ipak, iako odbija bilo kakvu nagradu, on najvažniji glas - simpatije naroda, svakako ima, na šta ukazuju brojni pozitivni komentari, zahvalnice i nova Fejsbuk prijateljstva.

Video pogledajte ovde:

 

Daljinac

(S.I. - s.ilic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šestić

    19. septembar 2017 | 21:48

    Živeo nam brate 100 godina, zdravlje sreća i napredak te pratili tebe i tvoje najmilije

  • Made in PRC

    19. septembar 2017 | 23:17

    Neko bi zbog karijere zrtvovao sve. Ovaj gospodin je iz ljudskosti odbacio karijeru. A ''sud za ljudska prava'' ga osudio. Pa svete kud si krenuo, sudite coveka sto nije hteo da ubija. Nisu dzaba zemljotresi, tornada, uragani ........

  • Raco R

    19. septembar 2017 | 22:38

    Srbija bi trebala da mu se nekako oduzi. Molim Telegraf da pokrene inicijativu da mu se nekako oduzimo. Ziveo brate ti i familija dugo godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA