≫ 

Sindikat vatrogasaca Srbije: Zahvalnost MUP i ministru Stefanoviću na poboljšanju posle decenijski lošeg stanja u vatrogastvu

Pravilnik o kritrijumima za izbor kandidata za polaznike kursa za Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno- spasilačkih jedinica, koji je doneo ministar, predstavlja ozbiljan iskorak ka unapređenju i uređenju vatrogasne delatnosti

  • 1

Sindikat vatrogasaca Srbije izrazio je zahvalnost na naporima koje Ministarstvo unutrašnjih poslova i ministar Nebojša Stefanović lično ulaže kako bi se poboljšalo decenijski loše stanje u vatrogastvu.

Pekli papriku na tavanu, pa izazvali stravičan požar: Gorela zgrada u Boru, vatrogasci 4 sata gasili stihiju (VIDEO)

Zapalio se autobus na Ibarskoj magistrali!

Sindikat vatrogasaca Srbije održao je sastanak sa predstavnicima MUP-a.

Posebno je istaknuto zadovoljstvo vezano za razumevanju potrebe da se zakonskim i podzakonskim aktima uredi ovu oblast, značajna za bezbednost građana. U tom smislu Pravilnik o kritrijumima za izbor kandidata za polaznike kursa za Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno- spasilačkih jedinica, koji je doneo ministar, predstavlja ozbiljan iskorak ka unapređenju i uređenju vatrogasne delatnosti. Ovim pravilnikom će se značajno unaprediti odabir  kandidata i smanjiti zlopotrebe prilikom zapošljavanja u vatrogasne jedinice, kojih je u prethodnom periodu i te kako bilo,  navodi se u saopštenju Sindikata.

Sindikat je takođe naglasio ogroman značaj raspisivanja konkursa za prijem 100 vatrogasaca, kao i što su svi vatrogasci dobili radnu obuću i što se otpočelo sa nabavkom interventnih uniformi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragomir

    20. septembar 2017 | 14:38

    A sta kao da je sada mnogo bolje stanje ? imate 2 novija i 5 predratna kamiona za gasenje pozara jel to vatrogasci?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA