Otac ubijenog advokata traži usvajanje "Nemanjinog zakona": Na taj način, advokati bi bili zaštićeni, a moj sin bi večno živeo!

Neutešni roditelji ne mire se sa sudbinom koja je uzela momka koga je volela cela Jagodina, koji je plenio svojom dobrotom, kulturom, vaspitanjem, koji je bio pred polaganjem pravosudnog ispita, pred ženidbom

  • 6

Milovan Miki Stojanović, otac Nemanje Stojanovića (28), koji je greškom ubijen u Jagodini rekao je za Večernje Novosti da će prevrnuti nebo i zemlju da nađe ubicu svog sina, kao i da će tražiti da u skupštinsku proceduru uđe "Nemanjin zakon", koji bi advokate smatrao službenim licima, jer oni štite zakon.

Noć pred Nemanjinu smrt pravili smo spisak za svadbu. Ujutru ga više nije bilo! Tuga oca ubijenog advokata iz Jagodine

- Iščupali su mi srce! Ja sam mrtav čovek. Sine moj, ne znam kako ću da živim bez tebe. Toliko smo se voleli i razumeli, kao da smo bili jedno. Učiniću sve da nađem ubicu - očajan je Milovan kome za 30 godina advokature niko nije pretio, pa mu je eško što je Nemanja ubijen greškom, kao da je životinja.

- Bože, zašto si mi to uradio? Donirao sam novac za brojne crkve, davao sam za poplave, pomagao bolesnim ljudima, rođacima. Zato bih voleo da se uz pomoć kolega izborim da u skupštinsku proceduru uđe Nemanjin zakon, koji bi advokate smatrao službenim licima, jer oni štite zakon. Na taj način Nemanja bi večno živeo - rekao je Milovan i dodao da će napraviti na imanju crkvu u spomen na sina.

Dan pre ubistva, kod Nemanje je četiri dana provela njegova devojka, a kako kaže otac, da je ostala duže, on bi sada bio živ. Nije mu se dalo ni da sa roditeljima ode na slavu kod prijatelja, jer su ga drugari pozvali da odu u kafić.

Sudbina je uzela momka koga je volela cela Jagodina, koji je plenio svojom dobrotom, kulturom, vaspitanjem, koji je bio pred polaganjem pravosudnog ispita, pred ženidbom.

Foto: Facebook/Немања Стојановић

- Znam da sam mu dosađivao i tražio da se ženi, a on mi je govorio: "Tata, samo još malo da živim". I živeo je malo - nastavlja Stojanović.

- Pre nego što sam sa suprugom Tanjom otišao na slavu, napravio sam spisak gostiju za svadbu. Nikome nisam rekao da sam hteo da pozovem Miroslava Ilića, Radišu Uroševića i druge najbolje pevače.

Nemanja mu je, kaže, bio i dobar drug, saradnik, radnik, kolega i najbolji sin na svetu.

- Svi su mi govorili da mi je sin hiljadu puta bolji advokat od mene. Bilo mi je drago. Neka je i milion puta bio bolji. Bio sam ponosan - drhtavim glasom priča Stojanović.

Foto: Facebook/Немања Стојановић

- U našu advokatsku kancelariju dnevno je dolazilo po pedesetak ljudi. Njega su tražili. Umeo je sa strankama, svakog je posavetovao, svakome pomogao. Nikada mi nije tražio novac, već je bio zadovoljan onim što je zarađivao od predmeta.

Nemanjina majka Tanja pita se kako će živeti bez njegovog osmeha, zagrljaja, glasa. Plakaće do kraja života što ga je Bog prerano uzeo za sebe, a jedina uteha biće joj što zna da je na boljem mestu, među anđelima.

Svi koji su poznavali Nemanju, kažu da po manirima i dobroti on nije bio za Jagodinu, već za advokaturu u metropoli.

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KOSINGAS

    20. septembar 2017 | 16:14

    Saučešće ocu, zločin je gnusan i besmislen kao uostalom i svaki zločin. Međutim.Advokati ne štite zakon već zarađuju izigravajući ga.Možda ubica ovog momka nije u zatvoru, zahvaljujući advokatu koji mu je pomogao da izigra zakon uz određenu finansisku nadoknadu,za koju ne plaća porez, jer ga oporezuju paušalno ili koliko sam sebi odredi.

  • Putin

    20. septembar 2017 | 20:23

    Zalost za mladog coveka a da advokati stite zakon nikada to nije bilo advokati i sudije su najveci kriminalci ne samo u srbiji nego u celom svetu ko plati taj nije kriv pa jel to zakon ajte molimvas

  • Gospode Boze

    20. septembar 2017 | 17:17

    Ljekar i advokat, prestizna zanimanja uvijek bila.Zdravje i sloboda nemaju cijenu. A ovaj momak, sta reci, blago kuci koja ga je imala, ponos! Nema ovome lijeka. Ali biva to tako, odgaji se neka nesreca zla, da urusi neciju srecu nicim izazvanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA