≫ 

Vozači, pojačane su patrole saobraćajne policije u celoj zemlji, a posebno obraćaju pažnju na ove 3 stvari

21. septembra 2016. godine, na dan realizacije ovakve akcije, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji nije poginula nijedna osoba

  • 28

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) danas će sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja u celoj zemlji, a posebnu pažnju će obratiti na kontrolu brzine, proveru alkoholisanosti vozača, kao i da li vozači koriste sigurnosni pojas.

Čak iako ne budete vozili brzo na auto-putu možete da "popijete" žestoku kaznu zbog vožnje! Uveli su novo pravilo

Prvaci u Srbiji dobili savet kako da se ponašaju u saobraćaju. Postoji samo jedan problem, "Saobraćajni bukvar" je totalno nepismen! (FOTO)

Akcija se organizuje u okviru projekta "Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama", koji po drugi put organizuje Evropska mreža saobraćajnih policija (TISPOL), saošteno je juče iz MUP-a.

Projekat EDWARD ((European Day Without a Road Death) podržala je Evropska komisija i njime se apeluje na sve građane da razmisle o rizicima sa kojima se suočavaju u saobraćaju, o rizicima koje mogu prouzrokovati drugim učesnicima u saobraćaju i na koji način mogu da smanje navedene rizike.

Projekat EDWARD se sprovodi sa ciljem da 21. septembar bude prvi dan na evropskim putevima bez poginule osobe u saobraćajnim nezgodama ili da broj poginulih i teško povređenih osoba bude što manji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U 2016. godini, na dan realizacije Projekta, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji nije poginula nijedna osoba.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dred

    21. septembar 2017 | 08:09

    Da li projekat edvard ima kontrolu puteva to jest da li ima rupa na istim...da li ima kontrolu goriva na pumpama jer imamo najskuplje gorivo na svetu...i da li edvard ima mozda kontrolu plata u ovoj banana drzavi jer kazne su kao u nemackoj a plate su kao u kineskoj radnji...

  • Kula

    21. septembar 2017 | 08:57

    Pa da kontrolišu ono od čega se najviše bogate...od čega smo im kupili nove oktavije.U Srbiji je svaki dan akcija...kroz celu evropu nema jednog policajca...ovde kod nas na svaki ćošak.

  • Ivkec

    21. septembar 2017 | 09:22

    Jos malo oni momci sto voze bicikla i treniraju pocece da nas obilaze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA