Najveći evropski lanac vrtića stigao u Srbiju: Francuski "Krešinter" postao suvlasnik "Trešnjobera" (FOTO)

U Beogradu je danas potpisan Ugovor o strateškom partnerstvu, koji podrazumeva otvaranje novih vrtića "Trešnjobera" kako u Beogradu, tako i širom Srbije

  • 3

Najveći lanac vrtića u Evropi, francuska kompanija "Krešinter" (Crechinter), postao je suvlasnik Predškolske ustanove “Trešnjober” iz Beograda čime je ostvareno prvo strateško partnerstvo u Srbiji u sektoru predškolskog obrazovanja.

Evo kako da prijavite decu za vrtić preko INTERNETA! (VIDEO)

"Trešnjober" je time postala jedina predškolska ustanova u Srbiji koja će u potpunostu ispuniti najviše standarde Evropske unije i evropske prakse koju primenjuje francuski "Krešinter", a u isto vreme u njemu će se sprovoditi nacionalni program.

Tim povodom danas je u Beogradu potpisan Ugovor o strateškom partnerstvu, koji podrazumeva otvaranje novih vrtića "Trešnjobera" kako u Beogradu, tako i širom Srbije, inovacije u pogledu rada, kao i razmenu iskustava naših vaspitača sa kolegama iz Francuske, Nemačke, Švajcarske, Belgije i Luksemburga gde "Krešinter" posluje.

- Već krajem ove i tokom sledeće godine očekuje se otvaranje nekoliko novih vrtića, a "Trešnjober" program biće dodatno unapređen u skladu sa poslednjim međunarodnim postignućima na polju neuronauka i dečje pedagogije. Svako dete, kroz direktnu participaciju, ostaje ključni kreator programa. Naša praksa da dete, uz stručnu usmerenost vaspitača, lična interesovanja i darovitost, kreira svoje predškolske aktivnosti nas je i povezalo sa najvećim lancem vrtića u Evropi. "Trešnjober" ostaje domaći vrtić, sa direktnom podrškom međunarodne prakse i evropskih standarda i spremni smo da primenimo najnovija znanja u daljem radu - izjavila je Jelena Krstović, predsednica Upravnog odbora PU "Trešnjober", prilikom potpisivanja sporazuma, i zahvalila se svim zaposlenima koji su opravdali ogroman kvalitet koji godinama grade i čuvaju.

Metju Dvernj, direktor za Evropu u Krešinteru izrazio je ogromno zadovoljstvo što nakon razvoja širom Evrope, ovaj lanac ulazi na tržište Srbije.

Foto: Promo

- Verujemo da je "Trešnjober" naš pravi partner, jer delimo istu posvećenost, standarde i lojalnost, kao i želju da dobro i kvalitetno predškolsko obrazovanje bude dostupno što većem broju dece. Ovo partnerstvo značajno će unaprediti i modernizovati privatno predškolsko obrazovanje u Srbiji i biti održiv partner u reformi predškolskog sistema u narednim godinama - izjavio je Dvernj.

"Krešinter" će 2017. godinu završiti sa ostvarenim prihodom od prodaje od 100 miliona evra kroz 160 vrtića, okupljajući 4.300 dece u Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji i Luksemburgu. Dalji plan razvoja obuhvata tržišta Ujedinjenog Kraljevstva, Španije, Italije, Portugalije i zemalja Istočne Evrope.

Foto: Promo

SIS Grupa, čiji je "Krešinter"deo, posluje u oblasti razvoja nekretnina, domova za negu starijih osoba, medicinskih centara i vrtića, kao i u oblasti vinogradarstva i ugostiteljstva. Portfolio nekretnina danas vredi oko 400 miliona eura.

Predškolska ustanova "Trešnjober", osnovana 2001. godine, jedna je od prvih i najvećih u našoj zemlji. Posluje na tri lokacije u Beogradu, na Vračaru, Zvezdari i Altini. Okuplja 350 dece i ima više od 50 zaposlenih u svom timu. "Trešnjober" sebe vidi kao partnera porodice u vaspitanju i obrazovanju dece predškolskog uzrasta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    21. septembar 2017 | 19:23

    Bolest na mala vrata.Sada će da nas truju od rođenja.

  • Mama

    21. septembar 2017 | 23:53

    Ovo sto ljudi kazu super po evropskom programu rade, samo se setite da mi u tu evropu izvozimo najvece umove po nasim programima. Jos jedan od nacina da se zatupi nacija.

  • OljaK .

    22. septembar 2017 | 00:21

    Kakav vrtić baba Olga je bila carica za vaspitanje. Sad mi se klanjaju u inostranstvu za kulturu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA