Najbogatija baka u Srbiji: Slovka je jedina čukunbaba u ovom kraju, ima 30 potomaka i ključni savet za sve (FOTO)

Ona ima dva sina i tri ćerke, devet unučadi, četrnaest prauničadi i čak dva čukununučeta. U ovom kraju je jedina čukunbaba

  • 26

Splet srećnih okolnosti, način života, ili možda genetika, tek Slovka Kuveljić (88) iz sela Gubetin kod Prokuplja može da se pohvali da je u ovom kraju jedina čukunbaba! Njeno bogatstvo su njeni potomci i ako je sudeći po njihovom broju, ona je neprocenjivo bogata!

Natalija (14) je iz Prokuplja otišla da živi u Čikago, ali kaže da je u Srbiji bolje biti dete: Ove stvari joj najviše nedostaju

Ona ima dva sina i tri ćerke, devet unučadi, četrnaest prauničadi i čak dva čukununučeta. Pre petnaest dana po drugi put je postala čukunbaba i ta joj titula dobro stoji. Slovka se ponosi svojim potomstvom i kaže da je lako biti srećan i ispunjen, kada su oko tebe deca i čuje se njihova graja.

- Ovim krajevima nedostaju deca. Nekada ih je bilo mnogo više i kada je imalo za dvoje, imalo je i za petoro. Sami su se čuvali, mi smo morali da radimo, a život brzo prođe i dok se okreneš već dočekah da budem i čukunbaba - ponosna na svoju porodicu kaže Slovka.

Nasmejana i vedra, ova starica koja i nije u tako dubokoj starosti, dobro rezonuje stvari.

Foto: Telegraf

- U životu se ne treba nigde žuriti. I ni u čemu ne treba preterivati. Sva moja deca su polako osnivala porodice, nisu se baš mnogo mladi ženili i udavali, ali eto nisu ni čekali mnogo. Posle dvadeset i neke ulazili su u brak, a tako i kasnije generacije. Zato sam došla do ovog položaja i za mene je on pravo bogatstvo - kaže ova starica.

Deca, pa decina deca, pa deca decine dece, pa ..... viđaju baba Slovku iako ne žive svi u istom kraju.

Foto: Telegraf

Najlepše je tokom slavlja, proslava i slava kada se okupe. Tada su sve generacije na jednom mestu, a ako su složni, razlike i jaza među generacijama nema. I onda nije neobično da Slovkin unuk dobije dete, baš kada i njegova sestričina!

Ono što je važno je da bez obzira da li su jedno drugom braća i sestre, ili tetke, ili stričevi, deca se igraju i rastu, a baba Slovka ponosna je na sve njih.

Daljinac

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIMA

    25. septembar 2017 | 00:15

    Vala,neprocenjivo bogatstvo!Toliko predaka!Srećna žena,i oni s'njom!Neka je Bog poživi.

  • казанџија

    25. septembar 2017 | 00:15

    Живела ти бако и доживела стоту

  • penicilin

    25. septembar 2017 | 07:28

    Pojedini komentari sami po sebi pokazuju u kolikom problemu smo mi kao narod vezano za natalitet!! Mlađe generacije žive po sistemu poremećenih vrijednosti pa stoga za njih ovakve stvari i neprestavljaju istinsko bogatstvo što ono uistinu za normalnog čovijeka i jeste jer kad dvoje ljudi ovako umnože potomstvo to je ogromno bogatstvo!! Bog vam dao svekolikog dobra!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA