Ekskurzija u Grčkoj se nastavlja i bez pasoša: Kruševljani će se u zemlju vratiti na zajednički putni list

Putni listovi sa kojima će se vratiti nazad u Srbiju biće im izdati za dva dana u Solunu

  • 12

Gimnazijalci iz Kruševca, posle krađe pasoša, nastavljaju put po planu ekskurzije. Prema rečima ambasadora Srbije u Grčkoj, Dušana Spasojevića je u telefonskom razgovoru za lokalnu RT Kruševac, rekao da se za srednjoškolce, u međuvremenu, u Solunu radi zajednički putni list za povratak u Srbiju.

Hrvati odustali od maturskih ekskurzija u Barseloni zbog terorizma, srpske škole nisu

Rano jutros, na Trgu Omoni u samom centru Atine grupi srpskih đaka iz kruševačke gimnazije iz autobusa je ukradena kesa sa svim pasošima. Međutim, ono što je najvažnije, pre svega za roditelje dece, jeste da je pravovremenom reakcijom svih organizatora putovanja i učitelja koji su sa njima bili u pratnji, kao i naše Ambasade u Atini, slučaj odmah prijavljen policiji i pokrenuta je procedura da se našim đacima izdaju putni listovi.

Mladi diplomata iz Ambasade Srbije je predvodio vođe ekskurzije tokom odlaska u policiju. Svi đaci su bili u Ambasadi i podneli zahteve za putne isprave.

- Oni sada mogu normalno da nastave svoje putovanje, svoju ekskurziju, a putni listovi sa kojima će se vratiti nazad u Srbiju, svojim kućama, biće im izdati za dva dana u Solunu, kada se budu vraćali u Republiku Srbiju - izjavio je Spasojević.

Na ekskurziji se, inače, nalazi oko 200 učenika četvrte godine kruševačke Gimnazije i 10 nastavnika ove škole, zajedno sa direktorkom Gimnazije Biljanom Dačić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    26. septembar 2017 | 21:01

    Vidite ovako i ja sam bio zrtva ovakve indenticne kradje samo sto su nas zamolili da ne javljamo roditeljima kao da ne bi brinuli a oni ce sve resiti u konzulatu. Inace ovo je cist kriminal i radi se vec godinama i u to su umesani srbi i to se radi sablonski djake puste da landaraju po centru atine kad se polazi iz atine obaveste se putnici itd. nama je bio prevoznik Kanis i sve je delovalo od pocetka sumnjivo trazili su nam da stavimo svoje pasose u jednu kesu dok drugom autobusu to nije trazeno.. vodici su se zamenili na autoputu negde u grckoj a to nije benziska stanica, to je bilo mnogo pre atine i mislim da se tu vrsi ta primopredaja. Generacija iz vrsca 2011/12 indeticna kradja i izgovori. Odavno ne verujem u slucajnosti. Samo ne znak koja je nas agencija vodila, ako su iste agencije to je to..

  • Mrgud

    26. septembar 2017 | 21:01

    Kako su znali lopovi gde su pasoši....

  • BigFoot

    27. septembar 2017 | 00:30

    Koji pametnjaković je ostavio sve pasoše u jednoj kesi bez nadzora u autobusu, u stranoj zemlji? Mozga bez.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA