LJUDI, ŠTA JE OVO: Našao crveni orah, pa počeo da ispituje ljude da li su nešto slično videli u Srbiji (FOTO)

Plodovi su krupni, glatki, ali jezgro je zbog svoje crvene boje izuzetno atraktivno, pa se često koristi kao dekoracija

  • 7

Ko bi rekao da fotografija oraha u Srbiji može izazvati pravu lavinu komentara, ali mnogi korisnici Fejsbuka ostali su iznenađeni kada su videli - crveni orah!

SRPSKA SLAVA POSKUPLJUJE: Cena oraha će drastično skočiti

Jedan od korisnika ove društvene mreže je objavio fotku sa pitanjem da li je neko video nešto slično, na šta su mnogi ostali iznenađeni!

- Ja sam dobila iz Bugarske takve orahe, posadila tri oraha, izrastao jedan, rađa, ali obične orahe, ne crvene, inače je dobar - jedan je od komentara.

- Imam ja ove orahe. Nije im jezgro crveno već samo opnica, a jezgro je ekstrabelo. Rađa ko lud, za sada smo omlatili sa jednog drveta pet džakova - zadovoljni su neki rodom crvenog oraha.

- Ne znam gde je tražen, ja kad ga odnesem na prodaju beže od njega kao da je šugav! Ali se zato mi najedemo kolača, meni je slađi od onog žutog - pišu na Fejsbuku upućeni u ovu sortu.

Foto: Facebook/Gospodin Nikola Dimitrijevic/‎Dobra zemlja

Crveni orah vodi poreklo iz Nemačke. Ima srednje bujno stablo i veliku moć rodnosti. Plodovi su krupni, glatki, ali jezgro je zbog svoje crvene boje izuzetno atraktivno, pa se često koristi kao dekoracija.

Crveni orah odlično uspeva na vinogradskim područjima, pa eto ideje onima koji u Srbiji imaju slobodnog prostora u vinogradu.

Kod Srba je ostalo verovanje od davnina da orahovo drvo nije dobro u blizini kuće, kako zbog žila, tako i zbog senke koja pada na kuću. Nije dobro sedeti u hladovini orahovog drveta, a veruje se ko ima orah na okućnici, da članovi izumiru.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Todoric

    28. septembar 2017 | 14:50

    Зове се вишњевац.

  • Jovan

    28. septembar 2017 | 13:50

    To je crveni orah sa kasnom vegetacijom. Pa ima najmanje sanse da izmrzne.

  • Marko P. Čačak

    28. septembar 2017 | 13:38

    Crveni malo sutra kakva njemacka kakvi bakarači ko da oni znaju šta je orah oni samo znaju za hitler kaput I slicne gluposti. Ovo je posledica 99 te

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA