Sindikat nije štit za politikantstvo: Koriste svaki povod da ukaljaju policijsku aktivnost

Umesto da se pohvale kolege koje su dosledno sprovodile planove blokada, na njih se baca „drvlje i kamenje“, navodi Sindikat policije i policijskih starešina

  • 4

Sindikat policije i policijskih starešina izdao je saopštenje u kome se navodi da su maske lažnih sindikalaca u policiji, najzad, pale. Protest jednog reprezentativnog policijskog sindikata udruženog sa vojnim sindikatom, zbog izvođenja rutinske policijske akcije "Vihor" u Beogradu i Prijepolju, ogolio je želju tih vajnih sindikalaca da po svaku cenu i koristeći svaki povod ukaljaju svaku policijsku aktivnost.

Uskoro kreće blokada svih gradova u Srbiji, najavljuje MUP! Evo zbog čega će se to desiti

Navodi da se građani "namerno zastrašuju besmislenim blokadama gradova“ ne samo da nemaju veze sa istinom, već su najobičnije podmetanje jer ovakve akcije su u evropskim gradovima rutinske i veoma česte.

U Srbiji se izvode relativno retko, još od doba SRJ i SCG i cilj im je (što uzbuđeni sindikalci dobro znaju) da se blokira izlazak terorista ili krupnih kriminalaca iz grada posle učinjenih krivičnih dela.

I umesto da se pohvale kolege koje su dosledno sprovodile planove blokada, uvežbavajući međusobnu koordinaciju i saradnju, na njih se baca „drvlje i kamenje“.

Foto: Tanjug/MUP Srbije

Pored ovog očiglednog političarenja gde je cilj, naravno vrh MUP-a i partija koja ih je tu postavila na osnovu glasova građana, ponovo se postavlja i pitanje – otkud po ko zna koji put zajednički nastup u javnosti policijskog sa vojnim sindikatom? Ako se izuzme pretpostavljena zajednička odbojnost prema vladajućoj stranci, nejasni su motivi policijskog sindikata saradnje sa pripadnicima Vojske na ovakav način i na ovakvim osnovama.

Jer, podupirati stavove sindikalaca Vojske Srbije, čiji su članovi plaćali stanove u naselju "Stepa Stepanović" po ceni od 600 evra po kvadratu, a pripadnici policije od 1.300-1.400 eura pa na više te iste kvadrate – zasta je više nego čudno.

I dok policajci jure po rasprodajama da kupe osnovne životne potrepštine, dotle će pripadnici Vojske sa dosta većim platama, u novom naselju u zemunskoj Ulici cara Dušana, opet dobijati stanove za trećinu njihove vrednosti. I to uz činjenicu da Vojska ratuje, kao i policija kada je rat a naše kolege to čine svakog dana u obračunu sa kriminalcima svih vrsta.

Printskrin: Youtube/MUP Republike Srbije

Iako su gornji primeri dovoljni da se vidi da je reč o politici a ne o sindikalnim pitanjima, udruženom dvojcu se pridružio i čelnik jednog minornog policijskog sindikata, kome je (uzgred da napomenemo) nedavno i prestao rani odnos u MUP-u. Tema je druga a cilj je isti. Ovaj vajni sindikalac postavlja „dubokoumno“ pitanje u jednom (naravno) opozicionom glasilu, zašto je MUP izabrao automobile „škoda“ a ne „fijat“, itd.

Naravno, sve je garnirano pričama, bez trunke dokaza, o korupciji, o nesposobnosti rukovodstva ministarstva i jasno je da se sve svodi na stvaranja koordinisanog socijalnog (a u suštini političkog) bunta pripadnika policije.

Printskrin: Youtube/MUP Republike Srbije

Zaista je simptomatično da su se ovde pomenuti sindikati, istovremeno oglasili različitim povodima ali sa očigledno istim ciljem. A to je izazivanje uznemirenja i nezadovoljstva među pripadnicima policije ali i među građanima, posebno sada kada se uveliko zahuktava predizborna aktivnost oko izuzetno važnih izbora u Beogradu. Takvim politikantskim „igricama“ više je nego sigurno da ne odgovara ni velika diplomatska pobeda Srbije u Kini – sprečavanje samoproglašene „države“ Kosovo da postane član Interpola.

Jer, svaki uspeh legalno izabrane vlasti, poraz je ovih političara – sindikalaca, pa čak i ona pobeda kojom se potvrđuje državnost Srbije nad svojom teritorijom.

Za ove kolege imamo samo jedan savet (molbu): osnujte partiju, izađite na izbore i ne podmećite sindiklizam kao štit iza koga ćete se zaklanjati i kojim ćete manipulisati. Najveći broj i sindikalnih poslenika ali i pripadnika MUP-a to vam neće dozvoliti. Saopštenje je potpisao predsednik sindikata Blažo Marković.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    28. septembar 2017 | 18:40

    Da Bog da imali te vojne plate. Pa panduri imaju bar 30% veće plate plus uzimanje na terenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA