Tablete za mršavljenje sa antidepresivom povučene iz prodaje

U dopisu "Slim lajn kluba" piše da oni imaju dokumentaciju proizvođača i da je po toj specifikaciji jasno da ove kapsule ne bi smele da sadrže fluoksetin

  • 0

Biljne kapsule za mršavljenje "slim lajn", popularne na našem, ali i na svetskom tržištu, sadrže antidepresiv fluoksetin, odnosno "prozak". To su, kako je Telegraf već pisao, potvrdile i analize Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda, a seriju koja je imala spornu supstancu distributeri su odmah povukli iz prodaje.

SKANDAL TRESE SRBIJU: U tabletama za mršavljenje pronađeni antidepresivi, odmah ih bacite!

U dopisu "Slim lajn kluba" piše da oni imaju dokumentaciju proizvođača i da je po toj specifikaciji jasno da ove kapsule ne bi smele da sadrže fluoksetin.

- Pomenuta serija je momentalno povučena iz prodaje i već gotovo mesec dana je nema na našem tržištu - navodi se u dopisu "Slim lajn kluba", koji je potpisao direktor Dragan Borišić.

- Nakon poslednjeg uvoza, koji je prošao regularne kontrole nadležnih institucija, naknadno je utvrđeno da serija sadrži supstancu fluoksetin. Napominjemo da je reč o proizvodu koji je registrovan i upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja Srbije i za svaki dosadašnji uvoz postoje uverenja o kvalitetu. Posedujemo, takođe, i potvrdu samog proizvođača da se u proizvodu ne nalazi gore navedena supstanca - dodaje se.

Foto: Telegraf

Osim što su spornu seriju povukli sa tržišta, u "Slim lajn klubu" kažu i da su spremni da svu dokumentaciju o kapsulama za mršavljenje daju na uvid nadležnima.

Kapsule za mršavljenje "slim lajn", mogu da se nabave isključivo u prostorijama distributera ili putem njihovog zvaničnog sajta. Do pre dva dana, na sajtu, "Slim lajn kluba" bile su dostupne sve informacije o ovim kapsulama. U četvrtak su, međutim, sve povučene.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA