≫ 

Apel uglednog sociologa Ratka Božovića: Bogata deca nameću nove standarde i to postaje strašno!

U goroj poziciji su ovi siromašni što naprave sebi još veću nevolju nego što je imaju. Roditelji koji nisu mogli da slave sada to pokušavaju da nadomeste putem svojih naslednika, u želji da njihova deca ne osete nedostatak nemanja

  • 2

Proslave 18. rođendana poslednjih godina u Srbiji sve više podsećaju na svadbe, a mnogi će reći da se proslave odvijaju uz sveprisutnu estetiku kiča.

POČELO SLAVLJE: Lukas i Sonja proslavljaju 6. rođendan ćerkici Viktoriji, pogledajte u kakvom luksuzu! (FOTO)

U početku su takve proslave, koje broje i po nekoliko stotina zvanica, pravili gasterbajteri, međutim poslednjih godina one su postale trend.

Proslave ovakvih rođendana koštaju i po nekoliko hiljada evra, a roditelji su spremni da uzmu i kredit kako bi upriličili proslavu punoletstva svog deteta.

Sociolog Ratko Božović je rekao da su ovakve proslave izgubljena mera u stilu življenja, a da bogata deca nameću nove standarde.

- Bogati idu logikom bogatstva u bahatost - ali ne razumem siromašne, kako mogu da da prave sebi takvu posledicu iz koje ne mogu izaći. To je suštinska magla u vrednosnom sistemu, i sa sobom i sa drugim, s bogatima koji od toga prave frku, i s ovima što hoće da ih slede.

- U goroj poziciji su ovi siromašni što naprave sebi još veću nevolju nego što je imaju. Roditelji koji nisu mogli da slave sada to pokušavaju da nadomeste putem svojih naslednika, u želji da njihova deca ne osete nedostatak nemanja - objasnio je profesor Ratko Božović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Love

    5. oktobar 2017 | 13:10

    Sirotinja poludela, hoce da se takmici sa lovatorima, glumi neki nivo, pa posle grca u dugovima, jer je u ovoj banana drzavi sramota biti siromasan umesto da je sramota biti bogat, s obzirom da najvise sirotinje ima.

  • LB

    5. oktobar 2017 | 15:16

    Kod nirmalnih roditelja to ne pali.Pročitajte šta će Mila i Ašton Kučer pokloniti djeci za Božić i shvatićete razliku između njih koji su odrasli u skromnim porodicama i ovih naših skorijevića.Od svih sindroma najjači je OPANAK sindrom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA