Nastavak programa transplantacije na VMA

Uspešan inicijalni tretman nakon zahtevne hirurške intervencije obavljen je na Odeljenju intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA

  • 3

Uspešnom transplantacijom jetre 60-ogodišnjem G.G. iz Novog Sada hirurški tim Vojnomedicinske akademije nastavio je program presađivanja solidnih organa, kao i dobru saradnju transplantacionih centara Srbije - Kliničkog centra Vojvodine, Kliničkog centra Srbije i VMA.

Gledao sam svojim očima kako ostajem bez šake, bilo je jezivo: Lekari sa VMA jedva uspeli da spasu Nikolu kome je mašina odsekla ruku

Maestralni srpski hirurzi ponovo briljiraju: Pacijentu (28) amputirana ruka, a onda su mu ugradili veštačku šaku

Operacija je izvršena u noći između 29. i 30. septembra, navedeno je u saopštenju VMA u kom se dodaje da se pacijent, zahvaljujući humanom gestu porodice preminulog donora iz Novog Sada, nalazi u dobrom zdravstvenom stanju.

Uspešan inicijalni tretman nakon zahtevne hirurške intervencije obavljen je na Odeljenju intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA.

Operativni postupak prošao je bez komplikacija uz uredan postoperativni tok, a oporavak pacijenta nastaviće se u saradnji sa konzilijarnim timom lekara VMA, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, hirurški tim VMA na čelu da doktorom Darkom Mirkovićem činili su opšti hirurzi Miroslav Mitrović i Milan Jovanović, vaskularni hirurg Momir Šarac, anesteziolozi Miodrag Stevović i Goran Rondović i medicinski tehničari VMA.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inace

    5. oktobar 2017 | 13:17

    Samo da se zna da se jedino na VMA i KC Vojvodine rade transplantacije jetre.. Na KCSu plate ekipu iz Hrvatske da dodje i uradi posao a posle se po novinama "pisu" da oni transplantiraju.. VMA je najbolja ustanova za svaku oblast transplantacione hirurgije i trebala bi da se time bavi.. Ali, na zalost u poslednjih nekoliko godina se desavaju neke cudne stvari oko uprave nad tom ustanovom i generalno organizacije-dezorganizacije posla...

  • Sonja

    5. oktobar 2017 | 14:37

    Svaka čast ekipi sa VMA

  • Kosovka

    6. oktobar 2017 | 08:12

    Zato se i lecim na vma

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA