Još jedan neverovatni poklon Arnoa Gujona deci sa Kosova: Imali su samo jednu želju, a Francuz im je i to ostvario (FOTO)

- Čovek se ne hrani samo hlebom, već i kulturom - poručuje Francuz

  • 29

U opštini Gnjilane na Kosovu, muzika je jedina aktivnost dostupna deci, pa skoro svako dete svira neki instrument. I to sa uspehom. Međutim, instrumenti su ono što im fali. Čim je ovo shvatio, francuski humanista Arno Gujon potrudio se da im to i obezbedi . Nastavio je sa svojim humanitarnim podvizima i ni ovog meseca u srpsku enklavu nije otišao praznih ruku.

Time što razumeš nevolje i bol Srba na Kosovu, postao si jedan od nas: Arno Gujon dobio najdivniju poruku života (FOTO)

EKSKLUZIVNO: Francuzi su Srbe sa Kosova nazivali monstrumima, a sada je cela Evropa zanemela zbog filma Arnoa Gujona (FOTO) (VIDEO)

Gijom je ispunio veliku želju deci i muzičkoj školi u Stanišoru odneo 7 novih klavira.

Foto: Privatna arhiva/Arno Gujon

- Izuzetno je važno da pored humanitarnih projekata od vitalne važnosti, poput konvoja hrane, ne zapostavimo kulturu, jer je to upravo ono što nas čini ljudima. Čovek se ne hrani samo hlebom, već i kulturom - kaže Gujon.

Francuska Humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo", kojom rukovodi njen osnivač Arno Gujon, uz blagoslov Eparhije raško-prizrenske, finansirala je prošle godine sa 35 hiljada evra renoviranje dve hiljade kvadrata podova u osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Kosovskoj Kamenici.

Foto: Privatna arhiva/Arno Gujon

- Ljudi su dobri, u većini slučajeva. Važno je samo da se ta dobrota pretoči u dobra dela. To je moja poruka svima - rekao je Gujon.

Prošlo je trinaest godina od kada je Arno prvi put došao u Srbiju, neposredno nakon pogroma nad našim narodom 2004. godine. Došao je, ne kao znatiželjni posetilac, već kao čovek koji je iskreno osetio nepravdu nad nemoćnim ljudima, ne samo u vreme rata, već i u vreme međunarodno garantovanog mira.

Foto: Privatna arhiva/Arno Gujon

Na Kosovo je od tad stiglo 40 konvoja humanitarne pomoći u vrednosti od 3,5 miliona evra. Kroz direktne investicije uloženo je 1.2 miliona evra u obnovu 24 škole, obnovu bolnica, crkava i manastira.

Daljinac

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koja

    8. oktobar 2017 | 17:51

    Još jedan Arčibald Rajs. Najdublje poštovanje.

  • slađa

    8. oktobar 2017 | 17:33

    Ovom momku nećemo moći da se odužimo ni za hiljadu godina. On treba da postane uzor mladoj generaciji Srba u svakom pogledu. Bravo!

  • Jovan Ktć

    8. oktobar 2017 | 17:45

    Arno Gujon ,kao veliki prijatelj srpskog naroda, može se porediti sa Dr. Arčibaldom Rajsom koji je,takodje, svoj život vezao za Srbiju. Zaslužuje neizmerno divljenje i našu zahvalnost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA