≫ 

"Kad na neonatologiji zamotanu bebu ponesu u podrum, neka će majka zaplakati": ROĐENI OTETI, film o nestalim bebama u Srbiji (VIDEO)

Ovaj film svedoči o najgnusnijoj otmici beba decenijama unazad. Istinit, bolan, rađen za one koji su izgubili svoje najmilije na način kakvo čovečanstvo sadašnjeg vremena nije videlo

  • 7

"Rođeni oteti" je dokumentarni film koji svedoči o mukama roditelja koji su ostali bez svoje novorođene dece. Njihove bebe su otete odmah po rođenju, dok je roditeljima rečeno da su deca preminula, a pritom nikada nisu mogli preuzeti telo.

KONAČNO POMOĆ OVIM RODITELJIMA: Uskoro se očekuje usvajanje Nacrta zakona o nestalim bebama

Savet Evrope ponovo o slučaju nestalih beba: Predlog zakona u Skupštini posle izbora

Autor je Milan Lakić, a ovaj film pokriva slučajeve od 1965. do 2016. godine.

Ovaj film svedoči o najgnusnijoj otmici beba decenijama unazad. Istinit, bolan, rađen za one koji su izgubili svoje najmilije na način kakvo čovečanstvo sadašnjeg vremena nije videlo.

Ovaj film je sniman isključivo za roditelje koji nemaju snage da sami vrate svoju decu i ovim putem žele da stave tačku na sumnju o otmici dece.

Takođe, film je podrška roditeljima da se čuje njihov glas kako bi nadležni reagovali, sprečili i zaustavili ova dešavanja za sva vremena.

Autor ovog filma želi da na videlo iznese samo istinu koja je bolna, ali se mora čuti.

Pogledajte trejler za film Rođeni oteti:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stargate

    10. oktobar 2017 | 14:04

    Boze, ima li te, a znam da postojiš

  • Milica

    17. oktobar 2017 | 21:52

    Ja vecu kolicinu lazi i kleveta nisam cula. Institut za neonatologiju je jedna eminentna ustanova, koja spase hiljade zivota godisnje i usreci mnoge porodice, vracajuci u zivotu bebe od 500gr i manje! Kaljati ime profosora Ruzdija je sramota! Revolt ljudi koji nemaju mogucnost da imaju decu ili cija su deca nazalost preminula ne sme da utice na ugled Instituta!

  • Ines

    24. oktobar 2017 | 20:12

    Porodila sam se 1978 godine u Sapcu. Rodila sam prekrasnu devojcicu duge crne kosice. Videla sam to odmah po rodjenju kada su mi je pokazali. I prolaze sati dan prodje moje bebe nema, svi u sobi dobijaju bebe na podoj ja ne kazu nesto se iskomplikovalo. Ni sutradan nema je da bi mi doktor saopstio da beba mora u Beograd.Sva sreca njen otac nije hteo da se odvoji od nje nego je insistirao da ce svo vreme u kolima hitne pomoci i u bolnici biti uz nju..Nisu mu dozvolili ali sam to popodne naprasno dobila svoju devojcicu u kasnim vecernjim satima. Tada nisam shvatila igranku jel dete je bilo napredno zdravo lepo Sad shvatam sta je naum bio.Strasnoooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA