≫ 

SADA IM SVI ZAVIDE NA OKRUŽENJU! Dvojica penzionera napravili oazu između dve zgrade u Kuršumliji (FOTO)

Pažlјivo odabrano cveće, zelenilo, savršeno je ukloplјeno muškom rukom. I dok okolne zgrade kubure sa smećem, sivilom betona, ovaj deo naselјa se ponosno baškari u zelenilu

  • 3

Kada su krenuli da uređuju prostor ispred zgrade, naišli su na otpor mnogih komšija, ali sada kada je konačno postao najlepši mali park u Kuršumliji, svi pomažu penzionerima Radovanu Đorđeviću i Voji Utviću i čestitaju im na uspehu. Oni su napravili pravu malu oazu u kuršumlijskom naselјu u Rasadnik između dve zgrade. Kako kažu, potrebna je samo volјa i malo slobodnog vremena da se okruženje oplemeni.

Gradski park u Požarevcu dobija novo, prelepo ruho! Investicija vredna tri miliona dinara (FOTO)

Novinarka "Gardijana" oduševljena Zlatiborom: Šume i lepa sela podsećaju na Alpe (FOTO)

- Na ideju da uredimo prostor, koji je do tada ličio na ruglo, jer mnogi sa terasa bacaju smeće, došao je komšija Voja Utvić. Počeli smo polako, onako penzionerski da prvo čistimo, onda i da sadimo cveće i drveće. Iako smo posadili lipe i još nekoliko stabala, zemlјa je loše, pa ne napreduju, ali zato cveće buja - ponosno kaže Radovan Đorđević.

On dodaje da su njih dvojica na početku bili sami u ovom poslu. Onda im se pridružila i komšinica Buba Nešović.

Foto: Telegraf

- Kupili smo seme, kosačicu, sadili, zalivali. Na početku su deca gazila, a onda kako je vreme odmicalo, sve veći broj komšija nam se priklјučivao. Sada imamo jednu pravu malu prirodnu oazu, koju lјubomorno čuvamo - dodaje naš sagovornik.

Pažlјivo odabrano cveće, zelenilo, savršeno je ukloplјeno muškom rukom. I dok okolne zgrade kubure sa smećem, sivilom betona, ovaj deo naselјa se ponosno baškari u zelenilu.

Foto: Telegraf

- Samo je potrebno malo volјe da se krene napred. Do skoro je dvorište bilo svačije, a i ničije. Sada je naša oaza i uživamo i čuvamo ono što imamo - dodaje Radovan.

Daljinac

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čola

    14. oktobar 2017 | 10:10

    Negledaj u tuđe dvorište nego neguj svoj vrt, pa da vidiš kako je svet lep. Svaka čast momci uzeli ste stvari u svoju ruku.

  • Kursumlija

    14. oktobar 2017 | 12:25

    Ima i gospodin KECA TAKSISTA koji je pored te iste oaze pre 10 godina napravio kosarkaski teren uz pomoc svih u komsiluku i prikupljanje novca od svih nas.Bilo je to neverovatno i najlepse igraliste.Gosp.Radovana i voju pozdravljam i to su dva veoma dobra i postena coveka,nisu oni samo ovo uredjivali vec i njihove ulaze u zgradama i to svakodnevno.ZIVEO RASADNIK!!!

  • Jeca

    18. oktobar 2017 | 16:17

    Prelepo! Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA