0

Novak Đoković fondacija otvorila jedanaestu školicu života (FOTO)

U adaptaciju objekta "Čarolija" predškolske ustanove "Poletarac", u kojoj će programe pohađati 50 mališana uzrasta od tri do pet godina, uloženo je 4,6 miliona dinara

Novak Đoković fondacija danas je, u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave, otvorila jedanaestu po redu Školicu života u mestu Deronje, nadomak Odžaka.

U adaptaciju objekta "Čarolija" predškolske ustanove "Poletarac", u kojoj će programe pohađati 50 mališana uzrasta od tri do pet godina, uloženo je 4,6 miliona dinara.

U okviru projekta fondacije renovirani su i opremljeni objekat i dvorište u vlasništvu Opštine Odžaci. Pored toga, za vaspitače i stručne saradnike predškolske ustanove "Poletarac", u saradnji sa CIP - Centrom za interaktivnu pedagogiju, održane su obuke za unapređenje kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada. Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac odeljenja za implementaciju programa i projekata Novak Đoković fondacije se zahvalila partnerima na projektu - timu PU "Poletarac" i saradnicima iz Opštine Odžaci, na izuzetnoj posvećenosti i ažurnosti, zbog kojih su planirani radovi završeni u rekordnom roku.

- Naši partneri su pokazali veliku spremnost da svojom kreativnošću i dobrim idejama doprinesu da unapredimo ovaj projekat. Školice života su izuzetno značajan projekat za fondaciju zahvaljujući kojem je do sad za oko 500 dece u Srbiji omogućen pristup kvalitetnom predškolskom obrazovanju, a 11 predškolskih ustanova dobilo je stručnu podršku za unapređenje kvaliteta ne samo obrazovno-vaspitnog rada sa predškolcima, nego i saradnje sa roditeljima i lokalnim partnerima - rekla je Džudža Jakovljević.

Foto: Promo

Milena Mihajlović, izvršna direktorka CIP - Centra za interaktivnu pedagogiju navela je da je CIP pomogao predškolskoj ustanovi da unapredi svoju inkluzivnu politiku i praksu, kao i da "razvija programe i usluge koji odgovaraju na različite potrebe dece i porodica, zajedno sa roditeljima, stručnjacima i drugim institucijama".

- Školica života je više od vrtićke grupe, to je mesto susretanja svih članova zajednice, ona je primer kako saradnja i posvećenost doprinose dobrobiti male deci - kazala je Mihajlović.

Latinka Vasiljković, predsednica Opštine Odžaci istakla je da je, zajedničkim naporima fondacije, lokalne samouprave Odžaci, Mesne zajednice i Predškolske ustanove "Poletarac", selo Deronje dobilo prostor za boravak ne samo predškolaca, već i dece mlađih uzrasta.

Foto: Promo

- Uložili smo maksimum napora kako bi se adaptacija realizovala u predviđenom roku. Ponosni smo što smo kao lokalna samouprava pokazali da smo dobar, odgovoran i pouzdan partner - istakla je ona.

Jelena Selak, direktorka PU "Poletarac" navela je da projekat Školica života fondacije kroz akreditovane seminare pomogao jačanju kompetencija vaspitača i njihovom osnaživanju za dalji rad.

- Zaposlenima u "Poletarcu" projekat je doneo i lično zadovoljstvo, jer smo postali deo projekta fondacije, sa kojom delimo zajednički interes - dobrobit dece. Prostor u kojem borave deca sada je bezbedan i prijatan za igru. To je sada podsticajna sredina u kojoj mališani imaju mogućnost da istražuju, saznaju i uče - objasnila je Selak.

Foto: Promo

Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: novak-djokovic-fondacija vrtic skolica-zivota odzaci

STRAŠNA VEST: Male boginje stigle u Kragujevac, ima obolelih!

Ormar - ne. Polica - ne. Zatvor - ne. Ovo je krevetić za bebe blizance, i na prodaju je (FOTO)

Sve o zameni zimskih guma za koju imate još malo vremena: Koje su kazne, ali i u kom slučaju vam preti zatvor od 45 dana?

Svadba u Loznici je bila na vrhuncu, kada su tri žene upale i prekinule sve. Stala je čak i muzika! Razlog je NEVEROVATAN

Srbija dobija još jedan praznik, i to već 4. decembra!

Sandra je bila na ivici smrti, a sada osvaja planinske vrhove: Ova hrabra devojka je pravi primer da su čuda itekako moguća!

Ne nadajte se vremenskim promenama danas: Kiša i vetar se ne stišavaju, ali uskoro se očekuje lepše vreme

Sve o prosvetnim radnicima u inostranstvu: Koliko zarađuju, gde su najveće plate, a gde vam se nikako ne isplati da radite

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za utorak, 24. oktobar 2017. godine

Život u banatskim selima: U selu nema ko da radi, a u gradu nema šta da se radi (FOTO)

Bili smo u gradu bakra i rudara i zatekli ga čistog, u bojama jeseni: Nekada ovde nije bilo ni za hleb, sada se razvija velika priča (VIDEO)

PRESEK U 14: Klark se nada da će Srbija slediti primer Crne Gore u NATO integracijama; Paraćin u pripravnosti zbog najavljenih padavina (VIDEO)

Ćerka kneza Miloša bila je prva Srpkinja koja je obukla venčanicu: Otac joj je organizovao veliku svadbu o kojoj su danima pričali svi (FOTO)

"Novosadski Oktoberfest" i ove godine napunio Master centar! (FOTO)

I dalje traje proces za rehabilitaciju Milana Nedića

Coca-Cola putovanje kroz nezaboravne ukuse Srbije

Ove slike su svedok odrastanja srpske dece u poslednjih 100 godina. Jedan deo njihove mladosti će ostati večita enigma (FOTO)

Otkrivamo kako da uštedite prilikom svake kupovine!

Svaka treća Srpkinja i dalje se odriče nasledstva u korist muških članova porodice

Zlata (11) je najdivnija sestra na svetu: Osvojila je bronzu na takmičenju, i jednim potezom je pretvorila u NAJSJAJNIJE ZLATO (FOTO)

Polaganjem venaca obeležen Dan oslobođenja Novog Sada (FOTO)

Na svečanoj akademiji u Novom Sadu uručena gradska priznanja

Još sedam dana do izvlačenja Ušće nagradnih putovanja

Aleksa (12) je bio najmlađi predavač u Srbiji, a sada je postao i najmlađi kustos u Muzeju Srema (FOTO)

Sve više njih razmišlja o povratku na selo, a studenata na poljoprivredi sve manje!

Paraćin u pripravnosti zbog opasnosti od poplava

Srpske sudije i tužioci sutra polažu zakletvu u Prištini

KAKVA SRAMOTA: Čestitali rođendan Šumaricama na Fejsbuku! (FOTO)

Zbogom šalterima: Zdravstvena knjižica se sada automatski produžava

TV PRESEK U 10: Nova saslušanja u slučaju Marjanović; Tijana Bogdanović osvojila srebro u Londonu (VIDEO)