Novak Đoković fondacija otvorila jedanaestu školicu života (FOTO)

U adaptaciju objekta "Čarolija" predškolske ustanove "Poletarac", u kojoj će programe pohađati 50 mališana uzrasta od tri do pet godina, uloženo je 4,6 miliona dinara

  • 0

Novak Đoković fondacija danas je, u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave, otvorila jedanaestu po redu Školicu života u mestu Deronje, nadomak Odžaka.

U adaptaciju objekta "Čarolija" predškolske ustanove "Poletarac", u kojoj će programe pohađati 50 mališana uzrasta od tri do pet godina, uloženo je 4,6 miliona dinara.

U okviru projekta fondacije renovirani su i opremljeni objekat i dvorište u vlasništvu Opštine Odžaci. Pored toga, za vaspitače i stručne saradnike predškolske ustanove "Poletarac", u saradnji sa CIP - Centrom za interaktivnu pedagogiju, održane su obuke za unapređenje kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada. Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac odeljenja za implementaciju programa i projekata Novak Đoković fondacije se zahvalila partnerima na projektu - timu PU "Poletarac" i saradnicima iz Opštine Odžaci, na izuzetnoj posvećenosti i ažurnosti, zbog kojih su planirani radovi završeni u rekordnom roku.

- Naši partneri su pokazali veliku spremnost da svojom kreativnošću i dobrim idejama doprinesu da unapredimo ovaj projekat. Školice života su izuzetno značajan projekat za fondaciju zahvaljujući kojem je do sad za oko 500 dece u Srbiji omogućen pristup kvalitetnom predškolskom obrazovanju, a 11 predškolskih ustanova dobilo je stručnu podršku za unapređenje kvaliteta ne samo obrazovno-vaspitnog rada sa predškolcima, nego i saradnje sa roditeljima i lokalnim partnerima - rekla je Džudža Jakovljević.

Foto: Promo

Milena Mihajlović, izvršna direktorka CIP - Centra za interaktivnu pedagogiju navela je da je CIP pomogao predškolskoj ustanovi da unapredi svoju inkluzivnu politiku i praksu, kao i da "razvija programe i usluge koji odgovaraju na različite potrebe dece i porodica, zajedno sa roditeljima, stručnjacima i drugim institucijama".

- Školica života je više od vrtićke grupe, to je mesto susretanja svih članova zajednice, ona je primer kako saradnja i posvećenost doprinose dobrobiti male deci - kazala je Mihajlović.

Latinka Vasiljković, predsednica Opštine Odžaci istakla je da je, zajedničkim naporima fondacije, lokalne samouprave Odžaci, Mesne zajednice i Predškolske ustanove "Poletarac", selo Deronje dobilo prostor za boravak ne samo predškolaca, već i dece mlađih uzrasta.

Foto: Promo

- Uložili smo maksimum napora kako bi se adaptacija realizovala u predviđenom roku. Ponosni smo što smo kao lokalna samouprava pokazali da smo dobar, odgovoran i pouzdan partner - istakla je ona.

Jelena Selak, direktorka PU "Poletarac" navela je da projekat Školica života fondacije kroz akreditovane seminare pomogao jačanju kompetencija vaspitača i njihovom osnaživanju za dalji rad.

- Zaposlenima u "Poletarcu" projekat je doneo i lično zadovoljstvo, jer smo postali deo projekta fondacije, sa kojom delimo zajednički interes - dobrobit dece. Prostor u kojem borave deca sada je bezbedan i prijatan za igru. To je sada podsticajna sredina u kojoj mališani imaju mogućnost da istražuju, saznaju i uče - objasnila je Selak.

Foto: Promo
Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA