10

Majke gube starateljstvo nad svojom decom zbog jedne neverovatne stvari

Među ženama koje su podnele zahtev su majke za koje su, posle urađenih testova, veštaci u većini slučajeva procenjivali da nisu podobni staratelji svojoj deci

Grupa žena, uz podrsku Autonomnog ženskog centra, podnela je zahteve za pokretanje postupaka pred sudovima časti Lekarske komore i Društva psihiloga Srbije protiv veštaka koji su prilikom veštačenja u porodičnim sporovima upotrebljavali psihološke merne instrumente i sredstva procene ličnosti koji nisu licencirani.

Statistika koja boli: Mladi u Srbiji smatraju da šamar nije nasilje, a devojke su im "same krive" ako ih neko napadne - zbog mini suknje

Mali Cesar (7) ne ide kod oca u Italiju, ostaje uz majku u Splitu: Uz pomoć trika tipičnog za Hrvatsku prekinuta višemesečna agonija

Odnosno, one koji nisu odobreni od strane Komisije za licenciranje psiholoških mernih instrumenata Instituta za psihologiju.

Naime, nakon sto je u određenom broju slučajeva veštačenja primećeno korišćenje psiholoških testova koji se ne nalaze u Registru psiholoških mernih instrumenata, Autonomni ženski centar se obratio Društvu psihologa Srbije sa pitanjem da li je upotreba tih testova dozvoljena i, ako jeste, pod kojim uslovima.

Dobijen je odgovor da se psihološki testovi koji se ne nalazi u Registru psiholoških mernih instrumenata mogu se koristiti jedino u istraživačke svrhe.

Foto-ilustracija: Profimedia

Među ženama koje su podnele zahtev su majke za koje su, posle urađenih testova, veštaci u većini slučajeva procenjivali da nisu podobni staratelji svojoj deci.

Sve te majke učestvuju u sudskim postupcima za starateljstvo nad decom sa svojim bivšim supružnicima koje sve zastupa advokat Dragan Krajnović. I sve veštake nadležni Sudovi odabrali su na predlog advokata Krajnovića.

Grupa žena koje su nedavno podnele zahtev su ispričale kako su posle ispitivanja na nelicenciranim testovima i, kod uvek gotovo iste, komisije veštaka gubile staraljestvo nad decom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/N1)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: autonomni-zenski-centar lekarska-komora vestacenje starateljstvo deca roditelji
Najnoviji komentari
 • B
  BASA

  Drzava bi za sve zene koje zele , porodicu i one koje su usle u brak , da organizuje kurseve tj. tecajeve roditeljstva ! Uz psihologe , babice i druge vaspitace ! Vremena su se promenila ovo je druga decenija 21 veka !

 • D
  Dana

  Poznajem jednu neodgovornu majku koja bebu ne hrani kako treba da nebi spremala,neizvodi dete napolje na vazduh jer je lenja i ceo dan igra igrice.Otac radi po ceo dan.Takve treba prijaviti.

 • M
  Mlj1228

  Poznajem bar tri zene koje ni u kom slucaju nisu bile podobne i ne zasluzuju , ne samo odgajati svoju decu , nego imati ih. Medju njima je i moja sestricina. Ona je rodila zdravo dete , koje je danas sa ostecebim mozgom , jer ga njegova «majka» nije htela normalno hraniti. Kao prvo ; nije mu htela davati dovoljno vode , da ne bi non-stop pisalo . Zatim , nije mu htela kuvati hranu , vec je ga hranila samo mlekom do godinu dana. U to vreme nije bilo mobilnih telefona , ali ljubavnih romana je bilo na pretek . U njenoj sobi niko nije smeo uci, jer bi lose prosao. Nicije savete nije slusala , a njen suprug je bio po raznim terenima radeci , i kad dodje , da ne bi bilo svadje , morao je da cuti. Na kraju su se razveli ali je to nesposobno dete ostalo kod njega i njegove stare majke. Danas je on u Nemackoj sa tim nesposobnim detetom , a njoj su «socijalni radnici» ... dozvolili da jos onda ,posle razvoda , napusti Srbiju. Neka mi neko odgovori , gde je tu pravda za muskarce , ili za poneke , nazovimo «majke»???

STRAŠNA VEST: Male boginje stigle u Kragujevac, ima obolelih!

Ormar - ne. Polica - ne. Zatvor - ne. Ovo je krevetić za bebe blizance, i na prodaju je (FOTO)

Sve o zameni zimskih guma za koju imate još malo vremena: Koje su kazne, ali i u kom slučaju vam preti zatvor od 45 dana?

Svadba u Loznici je bila na vrhuncu, kada su tri žene upale i prekinule sve. Stala je čak i muzika! Razlog je NEVEROVATAN

Srbija dobija još jedan praznik, i to već 4. decembra!

Sandra je bila na ivici smrti, a sada osvaja planinske vrhove: Ova hrabra devojka je pravi primer da su čuda itekako moguća!

Ne nadajte se vremenskim promenama danas: Kiša i vetar se ne stišavaju, ali uskoro se očekuje lepše vreme

Sve o prosvetnim radnicima u inostranstvu: Koliko zarađuju, gde su najveće plate, a gde vam se nikako ne isplati da radite

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za utorak, 24. oktobar 2017. godine

Život u banatskim selima: U selu nema ko da radi, a u gradu nema šta da se radi (FOTO)

Bili smo u gradu bakra i rudara i zatekli ga čistog, u bojama jeseni: Nekada ovde nije bilo ni za hleb, sada se razvija velika priča (VIDEO)

PRESEK U 14: Klark se nada da će Srbija slediti primer Crne Gore u NATO integracijama; Paraćin u pripravnosti zbog najavljenih padavina (VIDEO)

Ćerka kneza Miloša bila je prva Srpkinja koja je obukla venčanicu: Otac joj je organizovao veliku svadbu o kojoj su danima pričali svi (FOTO)

"Novosadski Oktoberfest" i ove godine napunio Master centar! (FOTO)

I dalje traje proces za rehabilitaciju Milana Nedića

Coca-Cola putovanje kroz nezaboravne ukuse Srbije

Ove slike su svedok odrastanja srpske dece u poslednjih 100 godina. Jedan deo njihove mladosti će ostati večita enigma (FOTO)

Otkrivamo kako da uštedite prilikom svake kupovine!

Svaka treća Srpkinja i dalje se odriče nasledstva u korist muških članova porodice

Zlata (11) je najdivnija sestra na svetu: Osvojila je bronzu na takmičenju, i jednim potezom je pretvorila u NAJSJAJNIJE ZLATO (FOTO)

Polaganjem venaca obeležen Dan oslobođenja Novog Sada (FOTO)

Na svečanoj akademiji u Novom Sadu uručena gradska priznanja

Još sedam dana do izvlačenja Ušće nagradnih putovanja

Aleksa (12) je bio najmlađi predavač u Srbiji, a sada je postao i najmlađi kustos u Muzeju Srema (FOTO)

Sve više njih razmišlja o povratku na selo, a studenata na poljoprivredi sve manje!

Paraćin u pripravnosti zbog opasnosti od poplava

Srpske sudije i tužioci sutra polažu zakletvu u Prištini

KAKVA SRAMOTA: Čestitali rođendan Šumaricama na Fejsbuku! (FOTO)

Zbogom šalterima: Zdravstvena knjižica se sada automatski produžava

TV PRESEK U 10: Nova saslušanja u slučaju Marjanović; Tijana Bogdanović osvojila srebro u Londonu (VIDEO)