Ana Ivanović: Ako ste siromašni, to ne znači da ne možete da pomažete drugima (VIDEO)

Sva istraživanja o kulturi davanja potvrđuju da u društvima u kojima postoji tradicija davanja i solidarnosti to doprinosi blagostanju cele zajednice

  • 14

Ana Ivanović, naša poznata teniserka je u svojoj video priči poručila da bez obzira na to jeste li siromašni ipak možete da pomognete drugima, jer je najvažnije da decu naučimo saosećanju.

Ana Ivanović nastavlja saradnju sa UNICEF-om u Srbiji

Ana kao nacionalna ambasadorka UNICEF-a u Srbiji, još jedna je od javnih ličnosti koja se pridružila kampanji "Wanna Give: Jer je tuđa sreća moja sreća".

- Javne ličnosti imaju veliki uticaj na sve delove društva, posebno na decu. Zato je veoma važno da budu svesni svoje odgovornosti. Sva istraživanja o kulturi davanja potvrđuju da u društvima u kojima postoji tradicija davanja i solidarnosti to doprinosi blagostanju cele zajednice.

- Kultura davanja nije u koleraciji sa bogatsvom neke zemlje. Prema svetskom indeksu davanja, među prvih 10 rangiranih zemalja su i Indonezija, Šri Lanka, a prvo mesto zauzima Mjanmar - kaže Ana.

Nakon desetogodišnjeg uspešnog angažovanja, ona će nastaviti da se podržava programe UNICEF-a koji se bave prevencijom nasilja i osnaživanjem dece, posebno devojčica.

Foto: Promo

- Važno je da deca od najranijeg perioda nauče da dele, da pomognu drugarima u nevolji, da razviju empatiju. Deca najbrže uče upravo u najranijem uzrastu i važno je da u tom dobu kroz igru i učenje, steknu navike koje će im ostati za ceo život. Nastojim da dam dobar primer kao vrhunski sportista i javna ličnost.

- Uživam da učestvujem u radionicama, da razgovaram sa njima i da im prenesem najznačajnije vrednosti koje sam stekla i kojima se lično rukovodim. Ličnim donacijama sam direktno i podržala program prevencije nasilja u školama, kao i programe pomoći u vanrednim situacijama - izjavila je naša najtrofejnija teniserka.

Pogledajte Aninu video priču:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragi

    14. oktobar 2017 | 15:45

    pa sto se neudade za nekog sirotog srbina vec za svabu kad si tako bistra, ima mnogo lepi momaka sirotinje u srbiji.. od tvog nemca dobra moja..

  • Човекфока

    13. oktobar 2017 | 15:26

    Рече милионерка која узгред још нема ни деце.

  • Pali-dron

    13. oktobar 2017 | 15:38

    Uh, što volim kad bogati uče siromašne saosećajnosti i moralu. Ne, ne kažem da nisu u pravu, već ta prikrivena tvrdnja da siromašni ne znaju pomoći, da nemaju saosećajnosti i da tome uče svoju decu... I ta konstantna nesvesna podela na to čemu učiti bogatu decu a čemu siromašnu... Tužno da ona ni ne promisli pre nego izjavi takvo što.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA