≫ 

Slobodan Branković postao počasni građanin Ćuprije

Najviše priznanje opštine "počasni građanin" uručeno je direktoru Atletskog saveza Srbije Slobodanu Brankoviću

  • 1

Svečanom akademijom Skupštine opštine i podelom priznanja zaslužnim pojedincima i firmama danas je Ćuprija obeležila Dan oslobođenja od fašizma u Drugom svetskom ratu.

Za Pomoravlje 6.070 vakcina protiv gripa

Svečanost je počela intoniranjem državne himne, a o razvoju Ćuprije između dva praznika, odbornicima Skupštine i gostima iz političkog, privrednog i javnog života opstine i Pomoravskog okruga, govorio je predsednik opštine Ninoslav Erić.

Pre početka svečane akademije, delegacije opštine i SUBNOR-a položile su vence i cveće, na Spomenik poginulim borcima u centru grada.

Najviše priznanje opštine "počasni građanin" uručeno je direktoru Atletskog saveza Srbije Slobodanu Brankoviću, plaketa opštine dugogodišnjem sportskom radniku Milanu Dželatović a zahvalnice, Organizaciji FAO i Zlatari "Spasić", a novčane nagrade za 20 protivgradnih strelaca.

- Velika čast za mene kao i obaveza da nastavim dalje u afirmaciji atletike. Naš cilj u budućnosti biće da od Ćuprije napravimo regionalni atletski centar sa dvoranom i stadionom za trening i takmičenja - rekao je Branković.

Foto: ASS

U okviru programa obeležavanja Dana opštine, večeras će na gradskom trgu biti priređen muzički koncert Ane Štajdohor.

Svečanosti povodom Dana opštine Ćuprija, počele su 11.oktobra Izložbom slika Nadežde Petrović u Muzeju "Horeum Margi Ravno" i pesničkom večeri u Kazneno popravnom domu u Ćupriji.

Juče je održana tradicionalna 72. ulična trka i izvedena predstava "Frenki i Dzon" u Sali Muzičke škole "Dušan Skovran".

Za sutra je, na prostoru "Sokolskog doma", najavljena Nacionalna izložba pasa svih rasa.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA