Šveđanin pešačio kroz Srbiju i slao važnu poruku: Prešao više od 3.000 km, nudili mu hranu i pare (FOTO)

Albin, koji je do sada, nekada sam, a nekada u društvu istomišljenika, "pregazio" Dansku, Češku, Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku...

  • 6

Da li verujete da postoji grupa ljudi koja pešači za mir u svetu? I to od Švedske do Turske, što znači da će na svom putu preći više od 3.500 kilometara.

Preko bola, krvi i znoja do Svetog Vasilija Ostroškog! Dragan i Jadranko pešačili su devet dana da bi se poklonili moštima

Globalno popularnu ideju "walk2Peace" (šetnja za mir) iskoristio je Šveđanin Albin, koji je do sada, nekada sam, a nekada u društvu istomišljenika, "pregazio" Dansku, Češku, Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku...

Švedska traži 80.000 radnika: Evo koja zanimanja su najtraženija, a spisak je poduži!

Albin se trenutno nalazi u Srbiji, gde planira da poseti Ralju, Kosmaj, Smederevska Palanka, Svilajnac, Despotovac, Ćuprija, Paraćin, Varvarin, Kruševac, Aleksinac, Niš, Nišku Banja, Belu Palanku, Pirot i Dimitrovgrad. Posle otkrivanja naših gradova i brojnih domaćina koji mu nude rakiju, domaće specijalitete i prenoćište, Šveđanin planira dasvrati i u Rumuniju.

- Voleo bih da u Tursku stignem pre Božića. Srbija nas je tretirala veoma dobro, svakodnevno smo imali lepe sastanke sa ljudima. Mnogo njih nas je zaustavilo na putu da nas pita šta to radimo, a zatim bi nam nudili hranu, a dešavalo se da nam daju i pare - napisao je on na svom Fejsbuk profilu i naglasio da je u Novom Sadu svedočio ostacima ruševina od bombardovanja, što ga je očigledno porazilo.

Albin, inače vegan i veliki poštovalac prirode i ljudi, pozvao je sve željne mira u svetu da mu se pridruže u pešačenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA