SRPSKI RATNIK ZA 21. VEK: Ovako će izgledati 1.500 ELITNIH VOJNIKA (VIDEO) (FOTO)

Tokom programa "Sloboda 2017" biće prikazani najsavremenija oprema i obučenost pripadnika Vojske Srbije

  • 21

Vojska Srbije spremno dočekuje proslavu Dana oslobođenja Beograda, rekao je za Sputnjik član rukovodstva prikaza pukovnik Mihajlo Zogović. On je ujedno pozvao građane da dođu na Batajničkim aerodrom i zajedno sa svojom vojskom proslave ovaj važan istorijski dan.

OVO JE PRAVA ISTINA: Koliko srpski vojnici vežbaju sa NATO, a koliko sa Rusima

Migovi će biti sklopljeni do 20. oktobra

Tokom programa "Sloboda 2017" biće prikazani najsavremenija oprema i obučenost pripadnika Vojske Srbije.

Planirano je da u programu "Sloboda 2017" učestvuje 2.200 pripadnika vojske, 130 različitih vozila i 30 aviona i helikoptera.

Naleti avijacije, različite pokazne vežbe i simulacije talačkih kriza, kao i tzv. supervojnici opremljeni najsavremenijom opremom i naoružanjem biće svakako najatraktivniji, ocenjuje Sputnjik.

Pritnskrin: Youtube/Министарство одбране и Војска Србије

Pored ruskih "migova", na paradi će biti postrojeno 1.500 vojnika specijalnih snaga srpske vojske, koji će predstaviti novu opremu, od optičkih sprava do pušaka. Oni se nalaze u različitim jedinicama VS i predstavljaju takozvane specijalne snage koje se prve okupljaju i reaguju u vanrednim situacijama

Pritnskrin: Youtube/Министарство одбране и Војска Србије

U završnom delu programa građani će moći da vide i nalet avijacije. Biće prikazan vazduhoplovni defile 30 letelica od "migova" 29 preko "orlova", "lasta" do transportnih helikoptera. Potvrđen je i nastup ruske akro-grupe "Striži" oružanih snaga Ruske Federacije.

APEL GRAĐANIMA DA DOĐU JAVNIM PREVOZOM

Ministarstvo obrane Srbije saopštilo je danas da nije obezbeđen parking za privatna vozila na aerodromu u Batajnici, na kojem će u petak biti održana proslava oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, i pozvala građane da na svečanost dođu javnim prevozom.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, iz centra Batajnice i Nove Pazove biće pojačane linije gradskog prevoza ka aerodromu i savetuju građane da "zbog gužvi i opšte bezbednosti koriste javni prevoz".

Dodaje se da će kapije aerodroma biti otvorene od 9.00, a da bi građani trebali da dođu najkasnije do 11.00 sati.

Daljinac

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sta to rece

    16. oktobar 2017 | 15:04

    Zivela Srbija!!

  • 1989

    16. oktobar 2017 | 15:04

    Sledece godine jos toliko.

  • Srboljub

    16. oktobar 2017 | 15:00

    Ovakva treba da je regularna armija a specijalci treba da su nam vanzemaljci, e tek tada možemo pričati o vojsci a ovako je to samo trošak u prazno. Ali dobro da i ovo imamo. Nemože sve preko noći a Vučić mi je sve prihvatljiviji. Pre njega Srbija nije postojala. Nisam glaso za Vučića prvi put ali sada bih. Svaka mu je na mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA