Presela mu svirka: Niški dirigent pred sudom jer nije prijavio koncert, a kazna koju može da plati je vrtoglava (FOTO)

- Da sam takav koncert priredio u starom Rimu, car bi me nagradio, a ovde me kažnjavaju - kaže dirigent

  • 7

Poznati niški dirigent Zoran Andrić zaradio je dve prekršajne prijave jer ni prošle, ali ni ove godine nije prijavio održavanje koncerta Omladinske filharmonije kojom rukovodi, u spomen parku Bubanj. S obzirom na to da je malerozni dirigent prekršio Zakon o javnom okupljanju koji predviđa da se svi javni skupovi moraju prijaviti pet dana pred održavanje, preti mu novčana kazna od čak 150.000 dinara.

Hrvat dobio kaznu za parking u Osijeku na srpskom, mislio je da je prevara. A onda je video da pare treba da uplati na račun u inostranstvu! (FOTO)

Andrić ističe da je on samo umetnik i da mu ne idu od ruke administrativne formalnosti, te da nije ni znao kad treba da prijavi koncert.

- Da sam takav koncert priredio u starom Rimu, car bi me nagradio, a ovde me kažnjavaju. To je kulturni događaj po svemu primeren mestu gde je održan. Lično sam izabrao repertoar koji odgovara mestu gde je streljano 12.000 ljudi. Koncert se i održava pod nazivom „Muzikom za mir i ljubav u svetu“ - kaže Andrić.

- Tim pre je bilo veće moje iznenađenje kada sam dobio prvu prekršajnu prijavu za prošlogodišnji koncert, održan 10. jula. Prijavio sam ga tri dana ranije, nisam bio u zatvoru pa da poznajem te propise. Nisam ni znao do danas da je protiv mene podneta još jedna prijava i to za ovogodišnje muziciranje – priča ogorčeni dirigent.

Foto: Telegraf

Andrić dodaje i da ako se donese odluka na njegovu štetu, kaznu neće moći da plati jer su mu džepovi prazni.

- I da me kazne sa 1.000 dinara to ne bih mogao da platim. Nisam u radnom odnosu, čak sam na spisku za socijalnu pomoć koju odobrava gradsko veće. Koncerte održavam zahvaljujući sponzorstvima – objašnjava Andrić.

MOŽDA NE DOBIJE MAKSIMALNU KAZNU

Kako kažu u niškom Prekršajnom sudu, postupak protiv Andrića sprovodi se po zakonu.

- Zakon izričito predviđa da se javni skupovi prijavljuju pet dana pre održavanja što u ovom slučaju nije urađeno. Iako su kazne visoke, to ne znači da će prekršiocu biti izrečena maksimalna. Uzeće se u obzir sve okolnosti, pa će se na osnovu toga postupiti – kazala je Vera Cvjetković, predsednica Prekršajnog suda.

Daljinac

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • seljo

    16. oktobar 2017 | 23:30

    E neka su ga kaznili! Sta on misli ko je? Zna se ko ovde sme da diriguje!

  • DARKO 100%

    16. oktobar 2017 | 22:58

    Zakone, u načelu govoreći, ne razumiju tri vrste ljudi: oni koji ih donose, oni koji ih provode i oni koji ispaštaju ukoliko ih prekrše.!

  • Nikolica

    17. oktobar 2017 | 00:08

    E moj brale bezi ti iz srbije dok je vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA