Jeziva i uznemirujuća scena u Irigu: Živi psi bačeni u jamu s leševima (FOTO) (VIDEO)

Zahvaljujući humanim ljudima štenci su izvađeni

  • 8

Tri odrasla psa bačena su u jamu na putu za Malu Remetu, u okolini opštine Irig.

Neverovatna scena na srpsko-mađarskoj granici: Snimili smo Bugarina koji je vezao kuče za kola dok se kreće u koloni (FOTO) (VIDEO)

Odšteta za strah: 100.000 dinara možete da dobijete i ako se samo uplašite psa, ne mora da vas ugrize

Lavež štenaca iz jame (mrcinište) u kojoj se bacaju leševi životinja čula je Daniela Miljanov. Nakon toga, Andrijana Kozić i grupa mladića izvukla je pse iz jame, koji su bili u lošem psihičkom stanju. Za njih je sad potreban smeštaj i pomoć oko pokrivanja vet troškova i hrane.

Da životinje nisu same uskočile svedoči Miljanov, koja je sličnu situaciju imala i pre dve godine.

- Tada sam sama uskakala u jamu, više sam imala sreće nego pameti, samo smo ih izvukli. Sada kada su izašla dva policajca na teren rekli su da je ovo mrcinište legalno i da mi ne možemo ništa da uradimo kako bismo zaštitili životinje. Međutim direktor JKP Irig navodi da su mrciništa ilegalna i da su ona legalna, JKP ne bi izdvajao novac i izlazio na teren zarad uklanjanja leševa. U ovom mestu nema zoohigijene, katanac nije rešenje, a jedino ko može da strada od ovog mrciništa jesu životinje, ljudi su potpuno bezbedni - kaže Miljanov.

Na toj lokaciji gde je mrcinište su samo njive, tu psi nemaju ni hrane ni vode, tako da je jedino rešenje bilo da ih Andrijana odvede u Beograd u trenutno prihvatilište.

- Ekipa iz Jame je danas okupana, sita, polako se opuštaju. Braon dečkić je veoma veseo, znatiželjan i druželjubiv. Beli mužjak je još po malo rezervisan i povučen, ali generalno biće oni dobro - napisala je Andrijana Kozić na svom Fejsbuk profilu.

Ona dodaje i da je svim psima neophodna veterinarska nega, smeštaj i da svi sada čekaju odgovornog vlasnika. Pošto nijedan od njih nije imao čip, ne može da se utvrdi ko je vlasnik ovih pasa, odnosno, ko je odgovoran za ovo jezivo delo, koje bi trebalo strogo da se kazni.

- Zato apelujemo svim stanovnicima u okolini Iriga, Rume i ostali sela da ukoliko prepoznaju čiji su ovo psi da se slobodno jave Danieli na broj telefona 061/158-5484 ili pošalju poruku na Fejsbuk profil Andrijane Kozić.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs / Republika.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tesko nama

    17. oktobar 2017 | 19:33

    Pa ovo je mogao samo bezdusnik da uradi. Stvarno zalosno. Jadne zivotinje

  • mara

    17. oktobar 2017 | 22:39

    Sto moze covjek da uradi to ni jednij zivotinji ne bi palo napamet za hiljadu godina. Ali ne brinite uvijek zivotinje neko spase a ove druge bog ne cuva i nista ih nece spasiti.

  • Sanja Savic

    17. oktobar 2017 | 21:08

    Što može čovek da uradi, to zlo u njemu je gore od bilo čega. Strašno, jadne životinje. Šta se sve radi sa njima i mi ljudi, od Boga. Gde nam je savest,greh, strah? Uh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA