Evo kada će radijatori u beogradskim stanovima ponovo biti topli

Za ponedeljak se najavljuje zahlađenje

  • 3
radijatori, grejanje, zimska grejna sezona, temperatura u stanu

Foto: pixabay.com

Mnogi Beograđani se ovih dana, uprkos izuzetno visokim spoljnjim temperaturama za ovo doba godine, raspituju kada će im ponovo krenuti grejanje po stanovima.

Grčić: EPS spreman za zimsku sezonu, neće biti restrikcija

Odgovor na ovo pitanje zavisi koliko od "Beogradskih elektrana", toliko i od - meteorologa!

Naime, toplane neće raditi sve dok temperatura od 6.00 do 9.00 bude iznad 12 stepeni (jutros je bila čak 16) ili dok tokom deset sati u toku dana bude 15 i više stepeni. Shodno Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu.

Prema poslednjim prognozama RHMZ, tako će biti sve do kraja ove nedelje, pošto će se jutarnje temperature kretati od 12 do 13, a najviše dnevne u rasponu od 22 do 25 stepeni.

Za ponedeljak se, međutim, najavljuje zahlađenje, raspon temperatura od 12 do 17 stepeni, te bi tada i radijatori u Beogradu ponovo mogli da budu topli.

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mito

    18. oktobar 2017 | 15:24

    Ovde neko ne govori istinu. Svako jutro izlazim u šetnju na Bežanijskoj kosi i proverim temperaturu na sajtu HMZ, na Aerodromu Nikola Tesla, pošto je on blizu, i na termometru. Temperature od 15-tog do danas u 6 sati ujutro su se kretale od 7, pa 9 i danas 10. Znaći da je trebalo da se greju stanovi ujutro. Na žalost na RTS-u svako veće najavljuju od 12 do 14 stepeni. Tokom ovih dana na HMZ Beograda je bilo od 9 do 11, a u Pančevu svako jutro oko 7. Temperatura na periferiji je uvek najmanje 2 do 3 stepena niža od one u centru grada. Ako vam je stan okrenut ka severu,a barem je 50% takvih, onda vam je temperatura u stanu još niža. Najhladniji deo dana je jutro i temperatura tokom noći pada do izlaska sunca. Zbog svega ovoga u ambulantama ima mnogo dece i starijih koji se prehlade kada ustanu iz toplog kreveta, a u stanu je ledara. nadam se da će neko u toplanama da shvati da je kod ovakvih dana potrebno barem ujutro malo zagrejati stanove, pa posle isključiti grejanje. S poštovanjem

  • Miodrag

    18. oktobar 2017 | 16:15

    Sramota je sto grejanje placam cele godine i na +40,a kad treba da puste mere temperature dokle vise da nam indijanci budu direktori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA