Nestašica leka za herpes u celoj Srbiji: Potera za aciklovirom i u Beogradu, nema ga apsolutno nigde!

Ako imate herpes ili neku virusnu infekciju na koži, nađite neko drugo rešenje

  • 25

Aciklovir, mast koja je namenjena za brzo i efikasno otklanjanje herpesa i drugih virusnih oboljenja kože, proizvod je koji je najtraženiji s početkom jeseni, kada krene zaraza prehlade, gripa i ostalih "jesenjih" boljki i virusa. Ono što je iznenadilo čitaoce Telegrafa, koji su se javili redakciji u više navrata i sa nekoliko strana, jeste da ove masti već nekoliko dana nema nigde u Beogradu, ni u jednoj apoteci, a u ostalim delovima Srbije ga gotovo uopšte nema.

UŽASNA istina o herpesu - zauvek ostaje u našem telu i može da nas UBIJE

UPOZORENJE RODITELJIMA: Ako ljubite svoju decu po licu - izlažete ih VELIKOJ OPASNOSTI

Kako bismo proverili o čemu je reč, poslali smo nekoliko novinara na više strana, da ispitaju kakvo je stanje u apotekama širom Beograda. Na Novom Beogradu ga apsolutno nema, ali ni radnici ne znaju zbog čega, a nema ga ni u apotekama na potezu od Dorćola do Crvenog krsta, preko Vračara. U jednom objektu na Bulevaru kralja Aleksandra, saznali smo da ove masti uopšte nema u nabavci, i da nestašica traje više od mesec dana.

Proverili smo o čemu se radi, i saznali da je to uobičajena situacija za polovinu oktobra, te da ništa nije alarmantno.

Foto: NL.Wikipedia/Bernard bill5

Jednostavno, potrošeni su budžeti, pa neće sada da se otvaraju oni planirani za sledeću godinu, jer nije reč o leku koji je preko potreban na tržištu, ne spada u tu vrstu medikamenata.

Kako Telegraf saznaje, prema evidenciji Agencije za lekove i medicinska sredstva sve je uredno, situacuija je uobičajena i stabilna.

Ako imate herpes ili neku virusnu infekciju na koži, nađite neko drugo rešenje, pošto aciklovira trenutno nema nigde, a kada se opet pojavi, setite se da spremite rezervu, "zlu ne trebalo".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    18. oktobar 2017 | 19:59

    Imate sajt infolek pa ukucate sta vam treba i oni napisu u kojoj apoteci ima koliko komada. Ima i tel apoteke, nadjete najblizu vama, proverite telefonom, zamolite da vam ostave i odete po lek koji vam treba. Svako jutro azuriraju sajt i uvek su tacne informacije. Eto pomoc za sve

  • Gorgeous

    18. oktobar 2017 | 19:17

    Ima al neki od 600 dinara, naravno strani. Naš su povukli sa tržišta jer ovde stranci uvek imaju prednost. Kao npr. putarina, izdavanje državnog zemljišta, subvencije.....

  • Nemanjić

    18. oktobar 2017 | 20:04

    Dolaskom stranih lanaca apoteka,domaće apotekarstvo je sahranjeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA