Na kući u Zrenjaninu osvanuli nacionalistički grafiti! Gradonačelnik šokiran - ovo je tolerantan grad, nema mesta porukama mržnje (FOTO)

U ovom gradu žive pripadnici više od 20 nacija

  • 13

Na ogradi i delu zida domaćinstva Miodraga Delića u Zrenjaninu, za sada nepoznati počinioci ispisali su nacionalističke grafite uvredljive sadržine, usmerene protiv mađarske nacionalnosti.

Ispovest Srbina koji radi u Hrvatskoj, a kolege ne znaju odakle je: Često se čuje "past će bomba na Beograd"

Grafite mržnje najoštrije je osudila Gradska uprava Zrenjanina i ponudila je njihovo besplatno uklanjanje.

Vlasnik kuće Miodrag Delić je Srbin oženjen Mađaricom Marijom i otac je dvoje dece, a kako je kazao, ne oseća se bezbedno posle ovog incidenta.

- Ovo je stari deo grada, blizu centra, svi se u ovim ulicama dobro međusobno kao komšije znamo i pomažemo. Niko nije ništa video, sve se odigralo noću, jer farba je ujutru, kada smo primetili ove grafite, bila suva. Ne znam ko bi to mogao i zašto da uradi, nisam ni sa kim u sukobu i imam poverenja da ce naša policija brzo otkriti ko je počinilac - rekao je Delić.

Foto: Promo

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najoštrije je osudio ispisivanje grafita mržnje.

SVIM SREDINAMA PRIMER TOLERANCIJE

- Najoštrije osuđujem ovaj incident i tražim da se slučaj istraži, a počinioci sankcionišu kako je to zakonom predviđeno. U Zrenjaninu žive pripadnici više od 20 nacija i možemo svim sredinama biti primer tolerancije i međusobnog poštovanja. Zrenjanin je grad u kome se različitosti poštuju i gde mesta za diskriminaciju i ovakve, i slične, poruke mržnje nema - rekao je Janjić.

Pokrajinska vlada zatražila je od Policijske uprave u Zrenjaninu da preduzme mere iz svoje nadležnosti na otkrivanju pocinilaca, ističuci da se "najveće vrednosti Vojvodine i njen najsnažniji karakter ogledaju u zajedničkom životu i toleranciji".

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    18. oktobar 2017 | 21:37

    Ja sam srpkinja iz Muzlje i mogu da vam kazem da ovde Srbi nemaju apsolutno nikakva prava ni nasta kako odrasli tako i deca ovo je toliko nacinalna sredina da mi se povraca od ovakvih prica madjari gledaju na nas kao da smo mi u njihovoj drzavi a ne oni u nasoj

  • Goca

    18. oktobar 2017 | 22:17

    Zasto se trazi profesorima fizickog u Zrenjaninu znanje madjarskog jezika.Valjda madjari treba da znaju srpski jer zive u Srbiji, a ako hoce profesora da im predaje madjarski neka pakuju kofere i nek idu u Madjarsku.Ne mogu da razumem da madjari koji godinama zive u muzlji nece da nauce srpski.Sto bii ucili madjarski kao da je neki jezik.zZa engleski mislim da svako od nas bi trebao da zna pogotovu mladi.

  • DARKO 100%

    18. oktobar 2017 | 20:32

    Sve negativnosti su odraz sistema,porodice i drustva!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA