Coca-Cola putovanje kroz nezaboravne ukuse Srbije

Koliko često pripremite svojim najmilijima neko tradicionalno jelo? Kada ste poslednji put istraživali po tajnim receptima vaših majki i baka?

  • 0

Coca-Cola serijal "Nezaboravni ukusi Srbije" koji se emituje na zvaničnoj Facebook stranici Coca-Cola servira vam tradicionalne recepte sa sve četiri strane naše zemlje, pravo na savremenu trpezu.

Coca-Cola koja se savršeno uklapa uz sve ukuse, zaputila se u veliku gastro avanturu kroz Vranje, Bojnik, Leskovac, Pirot, Aleksinac, Potpeće, Ljig, Rogljevo, Vršac, Zrenjanin, Sumrakovac kod Boljevca i Debeljaču. Autentična jela koja se prenose s kolena na koleno, dobiće svoj stari sjaj u video serijalu, ali i duh modernog uz pomoć kulinarskog entuzijaste Ivana Markovića koga na ovom putovanju prati i poznati radio voditelj Filip Ugrenović.

U novoj epizodi saznajte razliku između urde i vurde? Reč je o istom načinu pripreme jela, a razliku  donosi geografsko poreklo i to da li se pravi od punomasnog mleka ili sirutke koja ostaje posle pravljenja sira. Dakle, urda koja se pravi od sirutke se priprema na sledeći način. Sirutka se sipa u lonac i čeka se da provri, odnosno da se skuva. Kada se skuva za nekih 20 minuta ostavite je da se ohladi, a kad se ohladi procedite je i sve to što ostane, to je urda. Uz nju odlično idu pečene paprike, koje se začine sa malo soli i belog luka, pomešajte ih sa urdom i na taj način dobijate idealnu užinu za svoje mališane. Kako je Ivan dodao urdi savremeni oblik i servirao je na današnju trpezu, možete saznati tako što ćete pogledati epizodu.

Kako Coca-Cola uvek odlično ide uz hranu bilo da je moderna ili tradicionalna, tako i kulinarstvo i stari zanati idu zajedno. Paralelno sa serijalom nastala i ideja o ručno rađenim bilbordima koji su nedavno postavljeni na Zlatiboru i Pirotu. Zlatiborski bilbord je štrikan gotovo dva meseca, a zanimljivo je da prikazuje šare tipične za taj kraj. Pirotski bilbord rađen je po uzoru na čuvene pirotske ćilime i tkan je na razboju.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA