Otrovna zmija u Dušanovoj ulici, građani u panici: Niko ne zna kako je tu dospela! (FOTO)

Devojka je tokom šetnje sasvim slučajno ugledala zmiju pored svoje noge

  • 3

Poskok, zmija otrovnica, pojavila se u Dušanovoj ulici, u širem centru Valjeva.

Doktorka u valjevskoj bolnici rekla da Anino stanje nije opasno: Do zore je već bila mrtva (FOTO)

"Očuh me prvi put silovao kada sam imala šest godina": Devojka iz Valjeva napokon smogla snage da prijavi monstruma

Lepo oktobarsko vreme izmamilo je čak i najotrovniju zmiju na ovom podneblju, a bliski susret sa poskokom imala je učenica druge godine Ekonomske škole u Valjevu Dunja Matić.

Ona kaže da je tokom šetnje na trotoaru u Dušanovoj ulici spazila zmiju.

- Zmija je bila dugačka otprilike pola metra sa rogom na glavi. Bila je na oko tridesetak centimetara od moje noge, jer sam šetala i nisam obraćala pažnju na put ispred mene. Ukopala sam se u mestu od straha i stajala sam sve dok zmija nije otpuzala – priča ova srednjoškolka.

Ona kaže da je tek kasnije saznala da je u pitanju poskok. Bliski susret sa otorvnicom imala je u blizini marketa i trafo-stanice u Dušanovoj ulici, na delu puta kojim svakodnevno ide od svoje kuće ka školi. Deo te ulice se nalazi iznad korita rečice Ljubostinje, gde ima dosta šiblja.

Foto: Telegraf

Biolog Predrag Petrović objašnjava da je u valjevskom kraju najotrovnija zmija poskok i da zato svi koji borave u prirodi moraju da budu vrlo obazrivi.

- Poskoci dominiraju u valjevskom kraju i ima ih svih boja, od sive do oker. Poskoci vode skriven način života i sakriju se sklupčani u hladovinu, gde beže od žege, tako da ih je veoma teško uočiti. Oni znaju da se penju i na drveće, što je retko u valjevskom kraju, ali i to se dešava. Noćne su životinje, a nekoliko ujeda zabeleženo je u noćnim satima. Nema ni jedne klisure ni planine u valjevskom kraju gde nema poskoka. Ima ih mnogo više nego što mi mislimo i zato je oprez veoma važan - objašnjava Petrović.

Daljinac

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moravac

    21. oktobar 2017 | 19:16

    Nekada je svako dvoriste imalo po 50.kokosaka koje su smrt za gmizavce.Sada u nekoliko sela nema toliko.Priroda je poremecena u svakom pogledu!

  • Пера

    21. oktobar 2017 | 18:58

    Ko je ubije 4000000 ,_казна

  • PETAR 1

    21. oktobar 2017 | 19:32

    Napusteni kucni ljubimac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA