Sa Kopaonika najavili koje dve žičare neće raditi ove sezone

Ustanovljeno je da bi korišćenjem ove žičare bila ugrožena bezbednost skijaša

  • 7

Žičara Bela reka za izvlačenje turista iz Brzeća ove sezone neće raditi jer je stara preko 30 godina i kao takva je nesigurna. Da bi se dovele u bezbedno korišćenje instalacije Bela reka 1 i 2, potrebna je kompletna zamena novom.

Verovali ili ne, od ponedeljka počinju da naplaćuju ulaz na Kopaonik: Na pitanje ZAŠTO - dobili smo šokantan odgovor (FOTO)

Zbog problema koje su JP "Skijališta Srbije" imala do sada sa instalacijama u radu, a uz sve napore da obezbede bezbedno korišćenje instalacija od strane korisnika, Skijališta su tokom remontne sezone 2017/18 izvršila detaljna ispitivanja gde je konstatovano više vrsta deficita, među kojima su elektro, mašinski i građevinski.

Ustanovljeno je da bi korišćenjem ove žičare bila ugrožena bezbednost skijaša, pa je time potpuno isključena mogućnost njenog rada.

Skijališta Srbije intenzivno rade na tome da, uz pomoć države, obezbede sredstva, kako bi se za već sledeću sezonu izgradila nova žičara koja će povezivati Brzeće sa Kopaonikom.

Kao prvi korak, tokom leta je urađeno geodetsko snimanje terena na lokaciji Bela reka 1 i Bela reka 2. Razmatraju se dve varijante buduće žičare pri čemu bi obe trase izlazile na vrh Mali karaman.

Zavisno od finansiranja u opticaju su i isklopivi četvorosed/šestosed/osmosed odnosno gondola. Najbliže rešenje realizaciji je neka vrsta isklopive žičare.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljko

    20. oktobar 2017 | 22:09

    Namerno diskriminisu Brzece, jer sve hotele u centru drze tajkuni. Kada bi iz Brzeceg postojala normalna veza sa centrom pojacala bi se konkurencija, a samim tim bi i profit hotela u centru bio upitan.

  • Vlada

    20. oktobar 2017 | 21:28

    Moje omiljene... necu onda da idem

  • ali istinit

    20. oktobar 2017 | 22:38

    Gde se nalazi kopaonik nikad nisam tamo bio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA