Otac bolesnog Radovana (29) godinama držao okovanog lancima: Sada je u bolnici i ne zna se šta će biti s njim (FOTO)

Bolesni mladić Radovan ubrzo je hospitalizovan hitnom intervencijom nadležnih

  • 15

Stravična priča o bolesnom mladiću Radovanu Šaranu (29), iz Radojeva koji već godinama živi u prostoriji okovanoj metalnim šipkama i sa lancima oko ruku i nogu, završena je hitnim reagovanjem nadležnih koji su danas Radovana smestili u zrenjaninsku bolnicu, saznaje Telegraf.

PRONAŠLI SU DEVOJKU VEZANU LANCIMA U KONTEJNERU: Kad su naišli na leš njenog dečka u blizini, otkrili su još JEZIVIJI ZLOČIN!

ČAČANKA LANCIMA VEZALA UNUKA (2) ZA DRVO: Plašila se da ne izađe na ulicu!

Bolesnog dvadestdevetogodišnjeg mladića, otac Milan Šaran (63), držao je u lancima, a u prostoriju je umesto prozora stavio metalne šipke. Radovanov otac Milan, obrazložio je da drugo rešenje nije imao za bolesnog sina nego da ga veže i smesti u potpunu izolaciju jer je opasan za okolinu:

- Šta sam mogao da uradim sa njim?! Milan je jako opasan i agresivan, nekoliko puta je provaljivao drvene prozore, bežao i morao sam da stavim rešetke. Jednom je čak pobegao u Rumuniju, pa su ga vratili - kaže Milan za Telegraf.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Pomoć nadležnih i stručnih lica Milan nije tražio. Nekoliko puta je ponovio da je za Radovana najbolje da ostane u njihovoj kući. Kuća je stara i trošna i porodica Šaran živi u vrlo nehumanim uslovima nedostojnim čoveka.

Porodicu Šaran iz sela Radojevo koje pripada opštini Nova Crnja, nadomak rumunske granice, juče su posetili nadležni iz Centra za socijalni rad Nova Crnja i iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Kako Telegraf i zvanično saznaje, Radovan je nakon pregleda odveden u zrenjaninsku bolnicu. Otac Milan o daljoj hospitalizaciji sina Radovana biće obavešten, a tim povodom je rekao:

- Ne znam ni sam gde će Radovan, ako ga zadrže dobro je, a ako se vrati kući brinuću o njemu kako znam i umem - kaže otac.

Porodici Šaran ovo nije jedina nesreća, osim bolesnog sina, pre nekoliko godina Milanu se supruga teško razbolela te je usled nedaće i teškog života nesretna žena sebi oduzela život. Od tada o Radovanu se stara otac Milan i maćeha koja se teško snalazi sa bolesnim mladićem.

Meštani malog sela Radojevo nisu želeli da komentarišu slučaj porodice Šaran. Vidno uznemireni zbog celokupne situacije, odmahivali su rukom, neki su podržavali oca koji nije imao drugog načina da se bori sa bolešću nesretnog sina, drugi ga osuđuju, ali većina ne želi da komentariše slučaj koji je toliko godina bio sakriven od očiju šire javnosti.

Daljinac

(D.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koala

    20. oktobar 2017 | 23:30

    Sveje prece nego pomoc sirotinji i beskucnicima gladnima takvi je u Srbiji osamdest posto a vlast pravi fontane manevre povodom oslobodenja stadione i koje kave ludarije i sutra nek dodu drugi ma vlast bice isti

  • Хищник predator

    20. oktobar 2017 | 23:32

    Možda je otac taj koji je zlostavljao sina I majku

  • kiki

    20. oktobar 2017 | 23:17

    Ne hvalim se time i ne zelim,Ali zivim u inostranstvu i radim u zdravstvu i ne mogu vam objasniti kolika je velika razlika i podjednakost u ostvarivanju svih prava toliko koliko i bolesnih i zalosno je sto su bolesni i mladi ljudi izlozeni podsmehu i osudi okoline,zao mi je Iskreno i decka i njegovog oca.Da je uredan drzavni sistem nijedan otac ne bi zeleo da zatvara svoje rodjeno dete,vec bi odredjene institucije preuzele odgovornost i produzile zivot i ocu i sinu,a i macehi u isto vreme!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA