Šta država radi s nekretninama koje oduzme od kriminalaca: Pogledajte koliko novca uzme samo od izdavanja!

Direktor Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Dejan Carević kaže da ova direkcija upravlja sa oko 30 preduzeća koja uspešno posluju

  • 1

Direktor Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde Dejan Carević, rekao je danas da je 21 objekat iz imovine stečene kriminalnim radnjama ustupljen na korišćenje organima i organizacijama, a da ova direkcija upravlja sa oko 30 preduzeća koja uspešno posluju.

NEĆETE VEROVATI ŠTA SE SVE ČUVA U DRŽAVNIM TREZORIMA: Luksuzni automobili, vredne umetnine i poluge zlata (FOTO)

Kako je saopšteno, Carević je naveo da Direkcija na mesečnom nivou od izdavanja nepokretne imovine prihoduje 60.000 evra, koje se čuvaju na posebnom računu do pravosnažnog okončanja sudskih postupaka.

Carević je ove rezultate predstavio kolegama iz Uprave za imovinu Crne Gore i Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom BiH, sa kojima je razgovarao o unapređenju regionalne saradnje i razmeni iskustava u upravljanju oduzetom imovinom proisteklom iz krivičnog dela.

Gosti iz Crne Gore i BiH imali su priliku da iznesu svoja iskustva, ali i probleme sa kojima se suočavaju u radu, a Carević je istakao da je Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom spremna da na svaki način pomogne kolegama u regionu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kolege iz regiona su se usaglasile da i ovakve institucije Direkcije predstavljaju bitnu kariku u borbi protiv kriminala i da je regionalna saradnja od velikog značaja uzimajući u obzir transnacionalni karater kriminala.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    26. oktobar 2017 | 16:38

    a sta je sa politicarima koji ne mogu da dokazu poreklo ili pronevere pare gradjana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA