Zatvorena vrata vrtića za decu koja nisu vakcinisana! Srbija odlučna u borbi protiv malih boginja

- U skladu sa članom 32 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, potvrde za vrtić neće se izdavati deci koja nisu vakcinisana po kalendaru vakcinacije - navodi se u obaveštenju u DZ "Stari grad"

  • 82

Roditelji čija deca nisu vakcinisana više neće moći da ih vode u vrtić, jer je domovima zdravlja, odnosno pedijatrima naloženo da ne izdaju potvrde za obdanište nevakicinisanim mališanima.

Srbija je na iglama: Male boginje stigle do Niša, obolelo dete

Kada epidemija morbila sa Kosova može doći do centralne Srbije? Tri generacije su najugroženije

Ovakva mera bila je na snazi i ranije, ali se nije poštovala, međutim, sada je domovima zdravlja, nakon što je buknula epidemija malih boginja na Kosovu, bukvalno naređeno da to ne čine.

S tim u vezi, u Domu zdravolja "Stari grad" na odeljenju pedijatrije, okačeno je obaveštenje o tome.

- U skladu sa članom 32 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, potvrde za vrtić neće se izdavati deci koja nisu vakcinisana po kalendaru vakcinacije - navodi se u obaveštenju.

Ovo je, inače, prva drakonska mera koju je zdravstveni sistem primenio upravo zbog povećanog rizika od epidemije malih boginja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klara

    27. oktobar 2017 | 09:10

    Svaka vam cast!!! Dobro ste se setili da to uradite. Samo ste trebali to odmah uraditi, samo da nije kasno. Vakcinisite decu!! Vakcine su dobijali i nasi roditelji. Dok nije bilo vakcina mnogo je dece umiralo. Pitajte bake i deke.

  • Aca

    27. oktobar 2017 | 09:05

    Bravo! Tako treba, svi smo se vakcinisali pa sta nam fali. Grupa neobrazovanih troluje da se ne vakcinisu a ljudi povodljivi

  • jelena

    27. oktobar 2017 | 08:57

    Bravo Srbijo! Konacno jedna dobra vest u novinama!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA