Danilovići su napravili čudo u pustom selu kod Majdanpeka: A sve to zahvaljujući ovoj ideji! (VIDEO)

Lepa priča iz istočne Srbije

  • 2

Porodica Danilović koja živi u selu Klokočevcu kod Majdanpeka, bavi se stočarstvom i dnevno prodaju između 100 i 150 litara mleka. Svojim trudom, Danilovići značajno doprinose unapređenju stočarske proizvodnje u ovom kraju u kome su sela opustela, pa je ova grana poljoprivrede u opadanju!

Život u banatskim selima: U selu nema ko da radi, a u gradu nema šta da se radi (FOTO)

Na porodičnom imanju nalazi se 26 goveda, a u planu je i proširenje, jer desetak njih očekuje prinove. Trenutno se muze deset krava, a ova stoka jede organsko seno sa okolinih pašnjaka.

- Mogu da se pohvalim što se tiče naših planinskih predela, jer zaista nisu nas izdali. Naše planine su bogate izvorima, senom, organskim, lekovitim biljem, tako da nemamo problema što se tiče proizvodnje sena - kazala je Biljana Danilović.

Sa umatičenim grlima simentalske rase koje gaje Danilovići, odnosno kvalitetnim semenom, ova porodica želi da unapredi stočni fond i poljoprivredu u opštini Majdanpek.

Za sopstvene potrebe ova porodica proizvodi poseban vlaški sir, ali su sa opštinom pokrenuli inicijativu za zaštitu geografskog porekla ovog proizvoda koji bi mogao da doprinese razvoju ovog kraja.

Video-snimak možete pogledati ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs/zamedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    3. novembar 2017 | 12:39

    Svaka cast porodici Danilovica!Primer za nasu bogatu i ne iskoriscenu Srbiju.Divota.

  • Margit

    4. novembar 2017 | 15:00

    Da Klokocevac je jedno lepo selo na domak Donjeg Milanovca .Kao medicinska sestra tamo sam odlazila u seosku ambulantu .Vlaski sir je pravi specijalitet tog kraja ,uglavnom ga serviraju, vruca pogaca I vlaski sir.,,Ali posto nisam tamo oko30godina bas sam se zazelela vlaskog sira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA