Pokušaj širenja etničke mržnje prema Srbima: Ponovo se pojavljuje priča o Srbijnu silovatelju i mučitelju muslimanske devojčice

Ne samo što su sve informacije u tekstu potpuno lažne, već je isti tekst sa izmišljenim događajima objavljen i 25. juna 2016., kada su ga nažalost preneli brojni portali u Srbiji i regionu

  • 11

Institut za procenu bezbednosnih rizika najoštrije osuđuje pokušaj izazivanja etničke mržnje od strane autora lažnog teksta „Strahota u Srbiji: Srbijanac (52) iz bivšeg užičkog korpusa 18 godina u podrumu držao muslimansku devojčicu iz Bosne“, objavljenog na portalu „saznajemo.net.“

BIKINI ZA MUSLIMANKE ZOVE SE BURKINI: Pogledajte kako izgleda i šta otkriva (VIDEO)

Ne samo što su sve informacije u tekstu potpuno lažne, već je isti tekst sa izmišljenim događajima objavljen i 25. juna 2016., kada su ga nažalost preneli brojni portali u Srbiji i regionu, ali potom ubrzo i objavili da je reč o potpunoj izmišljotini.

Portal „saznajemo.net“ je i pored toga juče ponovo objavio istu lažnu priču, ovog puta samo uz druge fotografije.

U tekstu stoji kako je u Aleksincu navodno uhapšen muškarac tokom velike policijske akcije, pri čemu je policija u njegovom podrumu našla 22-godišnju devojku koju je on „oteo tokom rata u Bosni 1995. godine na području Srebrenice“.

Foto: Wikipedia/Obersachse

Pritom opisuju i detaljno kako je žrtva navodno silovana preko 3.000 puta, uz to dodajući i da je on u taj podrum dovodio i svoje prijatelje, koji su inače svi skupa bili pripadnici Užičkog korpusa koji je iz Srbije u toku rata pravio zločine po Bosni. Do detalja izmišljaju i kako je devojka izgledala, kako su se nad njom „iživljavali“ uz brojne užasne opise i zaključke, time dajući još više na ozbiljnosti „zločina“ koji je „Srbin počinio nad muslimankom“.

- Apsolutno je neprihvatljivo i pre svega opasno na bezočan način i ovakvim tekstom izazivati etničku mržnju i ovakvim naslovima privlačiti pažnju. Srbija je bezbedna zemlja i nedopustivo je igrati se sa ovako osetljivim temama i time, uznemiravanjem javnosti, potencijalno narušavati mir i sigurnost građana Srbije - piše u njihovom saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    6. novembar 2017 | 12:57

    Ovi bošnjaci su toliko opsjednuti sa svojim imidzom žrtve da su počeli da se drogiraju sa ovakvim pričama . Ne bi me čudilo da Jasmila Zbanic snimi film po ovome sa Mirjanom Karanovic u glavnoj ulozi.

  • Wien

    6. novembar 2017 | 14:45

    Neka se ostave lazi...sve silovane muslimanke rodile crnce...neka kad vec pisu pisu o malom Slobodanu i njegovom stradanju...neka im siptarka opise u detalj sta je jadnom djetetu radila a i Oric je upoznat...

  • ??

    6. novembar 2017 | 21:30

    Kako istina boliiiiiii.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA