Vukoman i Violeta imaju troje dece, i oboje su ostali bez posla. Morali su da se presele na selo, ali i dalje nemaju šta da jedu (FOTO)

U kući je sve satrulilo, žižak je pojeo drvo, a na kćerku je od dotrajalosti pao prozor. Svaki naš boravak u kući može da bude rizičan, priča Violeta

  • 23

Vukoman i Violeta sa svoje troje dece Goranom (17), Anđelom (14) i Radojem (13), do nedavno su privatno stanovali u gradu, međutim nakon što su ostali bez posla bili su prinuđeni da se vrate u selo nadomak Ivanjice i žive u uslovima koji nisu dostojni čoveka.

Jedna soba im je i dnevna i spavaća i kupatilo i kuhinja: Dumbelovići s bakom i 3 dece žive ovde (FOTO)

Grom mu udario u kuću, izgorela i ona i 15.000 evra ušteđevine: Blagomir verovatno više neće štedeti u slamarici

Kamena, neuslovna kuća pokrivena kamenim pločama, jedini je dom petočlanoj porodici Tošić iz Erčega.

- Nije nas sramota što živimo u selu, bavimo se poljoprivredom, imali smo nešto malina, ali je cena ove godine bila toliko niska a rod slab da smo i tu na gubitku - priča Violeta.

Foto: Privatna arhiva/glaszapadnesrbije.rs

Violeta kaže da su kuću uspeli malo da srede, ali teška finansijska situacija im ne dozvoljava da je dovoljno opreme. Zima dolazi, a kako će je oni dočekati u trošnoj kući, pitanje na koje nemaju odgovor.

- U kući je sve satrulilo, žižak je pojeo drvo, a na kćerku je od dotrajalosti pao prozor. Svaki naš boravak u kući može da bude rizičan, jer nikad ne znamo šta može da nam padne na glavu. Najneophodnije je nam da uradimo krov, jer je u kući hladno i prokišnjava - zabrinuto priča Violeta.

Prvi sneg praćen vetrom otkrio je deo kuće, pa je sada u toj prostoriji koja više nije za korišćenje počela da se osipa cigla.

- Svi naši pokušaji da nešto improvizujemo i pokrijemo taj deo kuće su neuspešni jer je i građa satrulila, pa sve što stavimo spadne - priča Violeta.

Foto: Privatna arhiva/glaszapadnesrbije.rs

Ona kaže da su uspeli da urade kupatilo, jer su deca velika i sramota je da se kupaju u koritu u sobi.

Goran, Anđela i Radoje odlični su đaci. Najstariji Goran je treći razred srednje Saobraćajne škole u Čačku, i pošto nije mogao da dobije Dom, roditelji su prinuđeni da mu plaćaju stan, a za njih je 80 evra ogroman trošak, pa su se nosili mišlju i da ga ispišu iz škole iako je veoma dobar đak. Ostalo dvoje dece su odlični đaci i prošle godine su stigli do Beograda u takmičenju u šahu.

Foto: Privatna arhiva/glaszapadnesrbije.rs

Violeta kaže da se već obraćala za pomoć, ali naišla je samo na zatvorena vrata.

- Pokušali smo da dođemo do predsednika opštine, ali je do njega bar nama nemoguće doći. U centru za socijalni rad sam tražila nedavno jednokratnu pomoć, uzeli su mi podatke, očekujem da nas pozovu svaki dan, ali nam traže da se odreknemo zemlje da bismo dobijali neku pomoć, a zemlja nije podeljena i na supruga se zvanično ne vodi nijedan ar - ističe Violeta.

Ono što Tošiće najviše brine jeste zima koja u ove krajeve dolazi rano, a u planinskom bespuću su prošle godine ostali bez hrane i brašna i deca su im gladovala nekoliko dana.

Daljinac

(Telegraf.rs/Glas Zapadne Srbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirela

    10. novembar 2017 | 09:31

    Gde ste ljudi, Tamara???????

  • Tasa

    10. novembar 2017 | 09:12

    Kome je ova drzava pomogla???u socijalnim ustanovama video sam samo rome koji odmah dobiju pomoc

  • Dejan

    10. novembar 2017 | 08:09

    Violeta je ostala bez odgovora od nadleznih a violeta se bavi malinama i nesto radi elem ljudima koji nesto rade i hoce drzava ostaje bez odgovora a kod mene u komsiluku ciganima koji nista ne rade niti ce samo se kote prave kucu od srca pa se ja pitam kuda mi to idemo violeta uzmi radjaj i ne radi nista mozda i vama onda sagrade obicno grade neradnicima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA