HOROR: Prodao 9.000 pilića zaraženih salmonelom, kupci su iz ovih gradova!

Po nalogu osnovnog javnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće priveden tužilaštvu u Zrenjaninu

  • 8

Policija u Zrenjaninu uhapsila je B. Ð. (30) iz okoline Žitišta, zbog postojanja osnova sumnje da je prodao oko 9.000 tovnih pilića, zaraženih salmonelom, sa svoje farme koja se nalazi u okolini Žitišta.

Svakog dana pojedete nekoliko namirnica koje prenose salmonelu: Ne, ne mislimo na meso i jaja

B.Đ. se  tereti da je izvršio krivična dela proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda i prevara u pokušaju.

On je u vremenskom periodu od 29. oktobra do 6. novembra ove godine, privrednim društvima iz Sremske Mitrovice i Žablja prodao oko 9.000 tovnih pilića, zaraženih salmonelom, sa svoje farme koja se nalazi u okolini Žitišta.

Po nalogu osnovnog javnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće priveden tužilaštvu u Zrenjaninu.

Nadležni organi sprečili su dalju prodaju celokupne količine mesa koja je isporučena privrednim društvima, pa nije dospelo na tržište i biće uklonjeno na neškodljiv način, saopstila je Policijska uprava Zrenjanin.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dany

    10. novembar 2017 | 11:29

    Ima li taj decu

  • Dany

    10. novembar 2017 | 11:28

    U svakoj ne korumpiranoj državi on ne bi smeo uopste jedno pile da proda dok je živ a šta će naša Srbija kad 95% korumpiranih inspektora koji se prodaju za jedan ručak,bednici

  • xox

    10. novembar 2017 | 19:52

    Zasto je samo on uhapsen ??? Zasto ne postoji stalna veterinarska kontrola ??? Kako su pilici zarazeni ??? Da li je farma osigurana i ko ce sada da nadoknadi toliku stetu ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA