≫ 

Srpski turisti na ulicama Praga se smrzavaju 14 sati: Autobus "Lui travela" u kvaru, avionom poslat majstor da zameni deo

Turisti su proveli od 12 časova popodne do 2 sata ujutru na ulici, dok agencija nije donela odluku da novac uplaćen za krstarenje po reci Vltavi preusmeri i turstima plati sobe

  • 11

Srpski turisti proveli su 14 sati na ulicama Praga zbog kvara autobusa, koji pripada agenciji "Lui travel", a 24 sata kasnije, kvar još uvek nije otklonjen.

18 sati drame srpskih planinara: Izgubilo se 19 ljudi na Šar planini, spasile ih makedonske kolege u poslednji čas! (VIDEO)

Prema informacijama iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) do kojih je došao Tanjug, drugi autobus je na putu za Prag.

YUTA je, kako je rečeno, u kontaktu sa konzulatom.

U aranžmanu turističke agencije "Parti travel" turisti su u Prag doputovali u četvrtak, a autobus kojim su doputovali pokvario se u nedelju ujutru, nakon što su se odjavili iz hotela u kome su odseli.

Kako priča sagovornik "Blica", jedna grupa turista trebalo je da ode autobusom na fakultativni izlet, dok je druga trebalo da ostane u centru Praga, pa da uveče nastave za Beograd.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

To se nije dogodilo zbog kvara na autobusu, odnosno kako je turistima rečeno, zato što je na autobusu počelo da curi gorivo.

Po rečima sagovornika "Blica", turisti su proveli od 12 časova popodne do 2 sata ujutru na ulici, dok agencija nije donela odluku da novac uplaćen za krstarenje po reci Vltavi preusmeri i turstima plati sobe. Do tada, oni su periodično ulazili u lobi hotela kako bi se ugrejali, jer je temperatura u Pragu padala i na jedan stepen Celzijusov.

Foto-ilustracija: A. Nalbantjan

Agencija "Lui travel" nije odlučila da potraži usluge lokalnog mehaničara, već je majstor došao avionom i "u rukama doneo deo koji treba da se zameni", rekao je sagovornik "Blica".

Potom je vozačima autobusa, koji su prema izjavi turista u nedelju proveli 12 sati ispod autobusa, naloženo da deo i zamene.

- Jedan od vozača je bolestan, ali obojica su 12 sati juče proveli ispod vozila, sa leđima u bari i na vlažnom betonu, pokušavajući da poprave kvar - rekao je sagovornik "Blica".

Foto-ilustracija: Čitalac Telegrafa

Po rečima istog sagovornika, sin vlasnika turističke agencije "Lui travel" rekao je da u Pragu nema majstora koji bi mogao da otkloni kvar na autobusu.

Iz "Lui travela" su rekli da nema nadležnog lica koje bi moglo da otkrije više detalja o situaciji.

Nakon višestrukih poziva agenciji "Parti travel" Tanjug nije uspeo da uspostavi kontakt, uprkos tome što je radno vreme agencije radnim danima do 17:00 časova.

Ovo nije prvi incident agencije "Lui travel" u kome su turisti bili prisiljeni da čekaju.

Zabeležena su namanje tri slična slučaja ove godine.

Pri povratku sa Halkidikija, ka ostvu Evia i na putu iz Haniotija ka Srbiji.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    13. novembar 2017 | 15:35

    U Pragu nema majstora koji bi mogao da zameni deo...Jel znas sta si odvalio...???Znaci cela Ceska ceka dok dodje vas majstor iz Beograda...

  • BEBA

    13. novembar 2017 | 15:43

    Iskreno pa sta i ocekivati ?? Busevi za otpad !!

  • Drayver

    13. novembar 2017 | 21:56

    srbski biznismen kaze u Pragu nema majstora da zameni deo vecu budalastinu odavno nisam cuo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA