≫ 

Za post vam treba debeo novčanik! Šaran duplo poskupeo, pastrmka dostiže vrtoglavu cenu

Veliki post počinje 28. novembra i traje do 7. januara, ali i svi oni kojima je riba potrebna za spremanje trpeze za posnu slavu moraće da izdvoje mnogo više novca nego što ste planirali jer je cena ribe u porastu

  • 25

Bliži se početak velikog ili božićnog posta, a s njim i vreme posnih slava, a cena ribe "skače" iz dana u dan. Tako za kilogram šarana koji je do pre neki dan koštao 300 dinara morate izdvojiti skoro 600 dinara.

Riblji paprikaš od soma i šarana sa ljutom papričicom

SLAVSKI ŠARAN: Savršen recept za posnu slavu koji će i mesojedi obožavati

Veliki post počinje 28. novembra i traje do 7. januara, ali i svi oni kojima je riba potrebna za spremanje trpeze za posnu slavu moraće da izdvoje mnogo više novca nego što ste planirali jer je cena ribe u porastu, čak i duplirane u odnosu na cenu prethodnih meseci.

ŠARAN

Šaran koji je do nedavno u Beogradu koštao nešto više od 300 dinara sada košta skoro 600, a ako želite da ga kupite ispečenog, za to treba da izdvojite i do 1.300 dinara po kilogramu.

PASTRMKA

Sveža pastrmka se kreće oko 500, a pečena 1.300 dinara po kilogramu.

Foto: Telegraf

SOM I OSLIĆ

Cena soma i oslića se kreće oko 460 dinara, dok je kilogram pečenog oslića 880 dinara.

SKUŠA

Cena skuše je 750 dinara po kilogramu.

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Božićni post

Božićni post počinje 28. novembra i traje 40 dana, sve do 7. januara, tačnije do Božića. Prema hrišćanskom učenju, božićni post je uveden po uzoru na Isusa Hrista, koji je 40 dana proveo u pustinji u postu i molitvi. Do Svehrišćanskog sabora 1166. godine ovaj post je trajao samo sedam dana.

Na istom saboru ustanovljena je i mogućnost takozvanog malog posta od samo sedam dana, koji primenjuju oni hrišćani koji iz bilo kog razloga nisu u mogućnosti da potpuno poštuju svih 40 dana posta. Na istom saboru odlučeno je da post nije obavezan za sve hrišćane i da je stvar slobodne volje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NEŠA

    13. novembar 2017 | 22:22

    Riba je nekada bila sirotinjska hrana a sada je skuplja i od šunke, prošle godine su se zaledile reke i zbog toga su alasi digli cene naravno sa razlogom, treba izaći na vodu po minusu ali šta je sad problem, zbog čega skače cena, vreme je lepo, leda nema, čak i najavljuju da će i decembar biti bez minusa.

  • Пера

    13. novembar 2017 | 22:18

    Nije mormalno.

  • Stefan

    13. novembar 2017 | 23:47

    Zelim da vam objasnim par stvari ako mogu. Zasto je saran ovoliko skup. Nisu krive ribarnice. Nasa zarada je po kilu 35 dinara a bio on 515 u nabavci a mi ga prodavali za 550 kao sto je trenutna cena a bio 265 kao pre 2 godine . Ista je zarada u ribarnici. Problem je zato sto ribe nema. Zimus je bio veliki mraz i saran koji je trebao da ima 2.5-3.5 ove sezone ugino je a drugi udarac je bio letos kada je bila susa. Uginulo je mnogo ribe . Jedan ribnjak je izgubio 500 tona. I razlog ovolike cene je jednostavan. NEMA RIBE LJUDI. pitanje je da li ce da je bude za sv nikolu. Ne branim ja ribnjake da se razumemo . I meni je problem da izdvojim 515 hiljada za tonu ribe a zaradim na tome 35000 . A ako nesto ugine to je moj minus. Tako da razumem vas ali nije tako sve jednostavno. Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA