Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije podnela NEOPOZIVU OSTAVKU

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Agencije, Odbor Agencije je, nakon ostavke Kršikape, jednoglasno izabrao Verku Atanasković, a na današnjoj telefonskoj sednici dogovoreno je i da se na narednoj donese odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor novog direktora Agencije

  • 6

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Majda Kršikapa podnela je danas neopozivu ostavku, a za v.d. direktora izabrana je Verka Atanasković.

Opozvan ambasador Srbije u Turskoj

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Agencije, Odbor Agencije je, nakon ostavke Kršikape, jednoglasno izabrao Verku Atanasković, a na današnjoj telefonskoj sednici dogovoreno je i da se na narednoj donese odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor novog direktora Agencije.

Ostavku je danas prihvatio odbor Agencije.

Kršikapa je obavljala dužnost sekretarke Visokog saveta sudstva Majda, a za direktorku Agencije za borbu protiv korupcije izabrana je 6. septembra.

Ona je izabrana jednoglasno, a prethodno je radila u Vrhovnom sudu Srbije, Vrhovnom kasacionom sudu, kao i u Visokom savetu sudstva.

Agencija nije imala direktora od decembra 2016. godine, kada je ostavku na tu funkciju podnela Tatjana Babić posle imenovanja za sudiju Ustavnog suda.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA