≫ 

Iz Narodnog muzeja u Vranju nestao dragoceni eksponat iz 13. veka: Svi tražili organizovanu bandu, a epilog je potpuni hit!

Svi su tražili organizovanu kriminalnu grupu

  • 3

Samo četri sata nakon otvaranja izložbe "Jelena velika srpska kraljica" u galeriji Narodnog muzeja u Vranju, vranjska policija pronašla je nestali eksponat kod beskućnice, žene koja je vrednu viljušku iz 13. veka ukrala, verovatno pre početka događaja, kažu u PU Vranje. Beskućnica (48) se danima kretala u blizini Galerije i verovatno nije ni bila svesna vrednosti eksponata, dodaju u policiji.

Užas u Vranju: Već 9 dana ljudima iz slavina teče otrovna plava voda, a niko ne zna razlog

U potrazi su pomogli snimci sa video-nadzora.

Viljuška iz 13. veka, kojom su jeli članovi dinastije Nemanjić, ukradena je neposredno pre otvaranja izložbe, a još uvek niko ne zna kako je uopšte beskućnica uspela da neopaženo uđe u muzejsku galeriju i iznese je sa sobom napolje.

Foto: muzejvranje.rs

Sumnja se da je obezbeđenje napravilo veliki propust.

Direktor vranjskog Narodnog muzeja je rekao da su svi bili ubeđeni da je u pitanju organizovana krađa, jer je reč o skupocenom eksponatu.

U nedelju 12. novembara 2017. godine, na otvaranju izložbe "Jelena velika kraljica", posvećenoj Jeleni Anžujskoj u Galeriji Narodnog muzeja Vranje, ukradena je viljuška iz 13. veka, poreklom sa trpeze srpskih vladara iz tog doba, potvrdili su u PU Vranje.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

U celoj zemlji postoje samo tri ovakva predmeta iz tog perioda i neprocenjive su vrednosti, kažu stručnjaci.

Protiv osumnjičene će biti podignuta krivična prijava.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sveto

    14. novembar 2017 | 10:38

    Mi nismo sposobni ni sami sebe da sacuvamo a kamoli jednu viljušku.Sramota, eto kakva su nam obezbjeđenja, sa previše snage a premalo mozga

  • Toni

    14. novembar 2017 | 08:58

    Protiv koji osumljicenih?

  • amerika

    16. novembar 2017 | 22:55

    Pa kako radi obezbedjenje, dobro su prosli sa jednom viljuskom, cudo nije ponela I ostalo, beskucnicu ne treba kazniti, vec je nagraditi, a obezbedjenje kazniti I oterati I naci professionalno obezbedjenje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA