Američki padobranci sleteli u Beograd: Prvo so i pogača, pa onda na vežbe sa kolegama iz Srbije (VIDEO)

Pogledajte atmosferu sa aerodroma u Batajnici

  • 12

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je juče na aerodromu "Batajnica" dočeku pripadnika Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih država, koji će sa pripadnicima Vojske Srbije, u narednim danima, realizovati zajedničke padobranske aktivnosti.

Spektakl na Batajnici: Srpski i američki vojnici skakaće zajedno padobranima na vojnoj vežbi "Dupli orao"

Osim ministra, američke padobrance na batajničkom aerodromu dočekao i zamenik ambasadora SAD Kurt Doneli, zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane brigadni general Sava Milenković i komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković.

Foto: mod.gov.rs

U narednih pet dana u sklopu međunarodne vojne saradnje oko 250 pripadnika Vojske Srbije i 173. padobranske brigade Evropske komande oružanih snaga SAD, koja je inače stacionirana u Vićenci i Ramštajnu, realizovaće zajedničku padobransku vežbu.

Foto: mod.gov.rs

Prema planu, na aerodromima Batajnica, Kovin i Lisičiji jarak planirana je priprema vazduhoplova, obuka u desantiranju padobranaca, kao i zajedničko desantiranje iz dva američka aviona C-130 "Herkules".

Foto: mod.gov.rs

Padobranci će biti desantirani američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu i padobranom T-11.

Video-snimak pogledajte ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobi Vranje

    14. novembar 2017 | 12:23

    LEPO!!!

  • Vlada

    14. novembar 2017 | 13:49

    Podelite im prazne padobrane

  • Ocajno pero

    14. novembar 2017 | 12:02

    Molim vas ne dajte im da skacu, kakvi su smotani ima da izginu pa ce mo.opet mi.biti krivi!! Ima da nas okrive za terorizam, a povod bi bio sto su se polomili ove njihove ukakane foke li su, zelene beretke ili kako vec sebi diznijevski nadenu ime. Meni najvise izgledaju ko Pepi prase ili tacnije prasci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA