Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif posetio RTB Bor (FOTO)

Rudarstvo je prioritet za jaču ekonomsku saradnju dve zemlje

  • 0

Delegacija ambasade Velike Britanije u Srbiji predvođena Njegovom ekselencijom Denisom Kifom posetila je danas Rudarsko-topioničarski basen Bor.

U razgovoru sa menadžmentom kompanije istaknuta je želja Ujedinjenog Kraljevstva za jačim bilateralnim odnosima sa Srbijom, pre svega na polju ekonomske saradnje, gde je, kako je istakao mbasador Kif, rudarstvo prioritetna privredna grana.

- Za nas je ovo veoma važna godina jer u njoj obeležavamo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Velike Britanije i Srbije. Pripremamo se i za samit u Londonu naredne godine, u okviru berlinskog procesa, gde je ekonomska saradnja veoma važna tema. Zato smo već identifikovali nekoliko prioriteta kao potencijale za čvršću ekonomsku saradnju Britanije i Srbije u ovom regionu, a jedan od tih prioriteta je rudarstvo – rekao je ambasador Kif, govoreći o razlozima za posetu RTB-u Bor.

Foto: RTB Bor

Ističući da je srećan što ima priliku da upozna borsku kompaniju i na licu mesta vidi kako ona radi, ambasador Denis Kif izrazio je zadovoljstvo što je na sastanku sa menadžmentom RTB- a od prvog čoveka kompanije Blagoja Spaskovskog mogao da čuje sve o planovima, razvoju i investicijama koje su, kako smatra, temelj za budućnost preduzeća.

- U Ministarstvu spoljnih poslova smo već razgovarali o mogućnostima razvoja ekonomskih veza dve zemlje, pa sam sa saradnicima ovde da vidimo i da li postoji mogućnost produbljivanja saradnje RTB-a sa britanskim kompanijama. Poznato mi je, na primer, da već dugo sarađujete sa našom firmom "Kamins" – rekao je Kif.

Foto: RTB Bor

Spaskovski je potvrdio da RTB Bor dugi niz godina ima poslovne odnose sa ovom britanskom firmom koja proizvodi motore i istakao da maltene celokupnu rudarsku mehanizaciju kojom raspolaže RTB pokreću upravo "kaminsovi"motori.

Foto: RTB Bor

Nakon sastanka sa poslovodstvom RTB-a Bor, kome je prisustvovao i predsednik Upravnog odbora kompanije Nemanja Stevanović, ambasador Velike Britanije Denis Kif je u društvu domaćina, razgledao novu topionicu i fabriku sumporne kiseline, a prisustvovao je i livenju bakra.

Foto: RTB Bor

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA