U Sremskim Karlovcima uspešan početak Prve evropske konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima

Konferencija je počela u prepodnevnim časovima teorijskom obukom studenata i novinara, koji su bili podeljeni u 6 timova sa zadatim zadacima, koje treba da urade do kraja konferencije

  • 0

Danas je na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima održan prvi dan Prve evropske konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijama.

Konferencija je počela u prepodnevnim časovima teorijskom obukom studenata i novinara, koji su bili podeljeni u 6 timova sa zadatim zadacima, koje treba da urade do kraja konferencije. Cilj ovih radionica je formiranje medijske mreže manjinskih medija za projekat Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021.

Usledilo je svečano otvaranje konferencije, kada su govorili Nataša Heror iz Heror Media Ponta, prof. Dr. Goran Kvrgić, dekan Fakulteta za menadžmet, Dr. Mirjana Kovačević, PR Fondacije Novi Sad EPK 2021, Edita Šlezakova, predsednica MIDAS-a i Nenad Milenković, predsednik opštine Sremski Karlovci.

Foto: Andraš Otoš

Ovom prilikom su Nataša Heror, Goran Kvrgić i Jurij Giacomelli podpisali Ugovor o saradnji, koji saradnju između Heror Media Pont, Giacomelli Media i Fakulteta za menadžment podiže na viši nivo sa porukom da se samo zajedničkim, odnosno umreženim snagama društvo može razvijati za dobrobit svih građana.

Posle podpisivanja ugovora, na temu menadžmenta medija u procesu promena govorio je Jurij Giacomelli iz slovenačke konzultantske kuće Giacomelli Media. Predavanje na temu uloge manjinskih medija u uključivanju manjinskih zajednica u projekat Novi Sad EPK 2021 odžao je Momčilo Bajac, vandredni profesor Fakulteta za menadžment.

Foto: Andraš Otoš

Kao zajednički imenitelj ovih predavanja istaknuta je potreba umrežavanja kako manjinskih i lokalnih medija, tako i svi činitelja velikog evropskog projekta Evropska prestonica kulture 2012 – Novi Sad, koji predstavlja pre svega socijalni projekat.

Legat ovog projekta treba da osete svi građani Novog Sada, jer njegov značaj prevazilazi usko kulturni okvir i stoga je jako važan segment povezivanje i saradnja, poručili su kako Jurij Giacomelli, tako i Momčilo Bajac.

Foto: Andraš Otoš

Prvi dan konferencije zatvorila je Marija Vrebalov, konsultantkinja za pristupačne komunikacije, predavanjem upravo o pristupačnim komunikacijama, koje se od skora nalaze u javnom dijalogu upravo zahvaljujući saradnji Heror Media Pont, Fondacije EPK Novi Sad 20121, kao i dnevnog lista na mađarskom Magyar Szo.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA